Főoldal > EGÉSZSÉG > Allergia? Stop!

Allergia? Stop!

allergiabetegségegészség
0

Írta:

A szabadban ugyan lehetetlen őket elkerülni, de mutatunk néhány trükköt, hogy legalább otthon fellé

A szabadban ugyan lehetetlen őket elkerülni, de mutatunk néhány trükköt, hogy legalább otthon fellélegezhess!

Amennyiben allergiás vagy valamire, már biztosan te is kipróbáltál minden fellelhető trükköt, csak hogy enyhítsd a tüneteidet: a lakás csillog a tisztaságtól, naponta hajat mosol, és az álmosító gyógyszereken is túl vagy. De gondoltál már arra, hogy a megoldás éppen az orrod előtt, pontosabban alatta hever? Segítünk a pollenmentesítésben! Ha kipróbálod tippjeinket, véget vethetsz az állandó orrdugulásnak – legalább otthon.

Félre a virággal!

A cserepes virágok nagyon szépek, de tudtad, hogy 70 százalékuk irritáló spórákat bocsát ki magából? Ha folyamatosan ezek közelében alszol, ne csodálkozz, ha reggel köhécselve és bedugult orral ébredsz, úgyhogy inkább száműzd őket a nappaliba! Válassz helyettük vitorlavirágot (más néven békeliliomot), mert ez a növény kiszűri a pollenek nagy részét a levegőből.

Ne füstölögj!

A dohányzás káros hatásait hosszan sorolhatnánk, de van még egy érvünk, amiért érdemes a lakást cigimentes övezetté kikiáltanod. Egyetlen száltól napokra rosszabbodhat a pollenallergiád, ugyanis a füst serkenti a gyulladást okozó fehérjék működését. Ráadásul nem csak rád hat, hanem a környezetedben élőkre is, úgyhogy a legjobb persze az, ha végleg leszoksz a füstölésről.

allergi2.jpg ()Illatosat ne!

Imádod gyertyákkal körbevenni magad? Ha fűre-fára nem vagy érzékeny, a színezett, illatos mécsesek akkor is kiválthatnak bosszantó tüneteket. A gyertyaláng ugyanis egy sor mesterséges anyagot, például festék- és illatmolekulákat juttat a levegőbe, amelyek belélegezve irritálhatnak, és köhögés, orrfolyás, szemviszketés lehet az eredmény. Ha gyanús, hogy nálad is a gyertya lehet a ludas, használj inkább sima mécsest és természetes illatosítót helyette a hangulat fokozására!

Csomagold be!

Ha a téli kabátokat a nyári rucik mellé parkoltad le a következő hónapokra, jó eséllyel számíthatsz a poratkák áradatára. A ritkán tisztított ruhadarabokba, főleg a gyapjúdzsekikbe szuperül bevackolják magukat a kis gonoszok, ezért okosabb, ha ezeket műanyag dobozokban vagy nejlonzsákokban tárolod a következő hideg évszakig. Így megvédheted magad a tüsszögéstől és orrviszketéstől.

A cikk folytatását elolvashatod a legújabb Maxima magazinban!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X