Főoldal > EGÉSZSÉG > Tényleg egészségesebb a biotej?

Tényleg egészségesebb a biotej?

bioegészségtej
0

Írta:

A bio üzemekben előállított teljes tej jóval több olyan zsírsavat tartalmaz, amelyek hozzájárulnak a szív egészségéhez, mint a hagyományos tej – számol be kutatók eredményéről a New York Times.

A szakemberek újabb bizonyítékot találtak arra vonatkozóan, hogy a biotermékek fogyasztása számtalan előnnyel jár a hagyományos megfelelőikkel szemben. A teljes biotej egyértelműen csökkenti a kardiovaszkuláris betegségek kialakulásának kockázatát – mutatott rá a tanulmány.

Bár minden tej egészséges, a bio üzemben előállítottak több olyan zsírsavat tartalmaznak, mint az omega-3, amiről ismert jótékony egészségügyi hatása s az is, hogy halakban és olajas magvakban található meg.

Ennek oka, hogy a biotermékekkel szemben szigorú követelményeket támasztanak: a teheneknek elegendő időt kell a legelőn tölteniük és több olyan fűfélét fogyasztanak, ami gazdag omega-3-ban. Ezzel szemben a hagyományos tejet adó állatokat kukoricával etetik, ami viszont omega-6-ban gazdag, ami leginkább a chipsekben található meg.

A kutatók 384 minta vizsgálata alapján megállapították, hogy a bio tejekben 62 százalékkal több omega-3, és 25%-kal kevesebb omega-6 zsírsav található hagyományos párjához viszonyítva.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X