Főoldal > EGÉSZSÉG > A sokat tévéző gyerek keveset és rosszul alszik

A sokat tévéző gyerek keveset és rosszul alszik

alvásegészséggyerektelevíziótévétévézés
0

Írta:

Egy tanulmány arra figyelmeztet, hogy a kevés alvás számtalan egészségügyi problémát

Egy tanulmány arra figyelmeztet, hogy a kevés alvás számtalan egészségügyi problémát okozhat a gyerekeknél, beleértve a másnapi figyelemhiányt, így az iskolai teljesítmény romlását és az elhízás kockázatát – írja a Fox News.

A tanulmányba 1864, 1999 és 2003 között született gyereket vontak be, amelynek keretében anyukájukat arra kérték, számoljanak be arról, gyerekük mennyi tévét nézett hat hónapos korában, majd egészen hét éves korukig, évente megismételték a kutatást.

A napi alvási idejük a hat hónapos korukbeli 12 óráról hét éves korukra 10 órára csökkent és a tévénézési idő pedig a napi átlagosan 1 óráról 1,6 órára növekedett. Még nagyobb mértékben nőtt azoknak a gyerekeknek a tévézéssel töltött ideje, akiknek a szobájában volt televízió készülék.

Minden további egy órával töltött tévézési idő együtt járt az alvási idő csökkenésével, ami talán nem meglepő. A szerzők arra figyelmeztetnek, nem jó, ha a gyereknek tévé van a szobájában, mert azzal csökken az alvási idejük és a pihenéssel töltött idő minősége is, ami ronthat az iskolai teljesítményükön és elhízást is okozhat.

Forrás: OrientPress Hírügynökség (OPH)

Fotó: Profimedia – Red Dot”


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X