Főoldal > EGÉSZSÉG > A rák megelőzhető! Így kerülheted el a rettegett betegséget!

A rák megelőzhető! Így kerülheted el a rettegett betegséget!

betegségegészségéletmódgyógyulásimmunrendszerrákrákmegelőzéstáplálkozás
0

Írta: and

Az étkezés nemcsak az ideális testalkat elérésében és megtartásában, de a rák leküzdésében is hatalmas jelentőséggel bír. Néhány élelmiszer kifejezetten növeli a rák kialakulásának kockázatát, míg mások erősítik az immunrendszert.

Természetesen nem beszélhetünk mágikus ételekről, amelyek csodával határos módon hirtelen kigyógyítanak a rákból, de a színes és változatos étkezés kétségtelenül a legjobb védekezés.

Töltsd fel magad rosttal!

A rostok kulcsszerepet játszanak az emésztőrendszer tisztításában és egészségesen tartásában. Segítségükkel az elfogyasztott élelmiszerek áthaladnak az emésztőszerveken, és megszabadítják a szervezetet a rákot okozó vegyületektől, mielőtt azok kifejthetnék káros hatásukat. Keresd a természetes, feldolgozatlan élelmiszereket, mert általános szabályként elmondható, hogy ezek a leggazdagabbak rostban. Egyél sok gyümölcsöt, zöldséget és teljes kiőrlésű gabonafélét. Tudd, hogy nincs rost a húsokban, a cukorban és a „fehér” gabonákban. Cseréld le a finomított gabonaféléket olyan komplex szénhidrátokra, mint a tönkölykenyér és a barna rizs. Chips helyett inkább popcornt ropogtass, sült krumpli helyett pedig héjában sült burgonyát egyél. A gyümölcsszegény táplálkozást ne fogd a hideg évszakokra, hiszen ilyenkor is elérhető legalább az alma, a banán és a narancs. A színes zöldségek és gyümölcsök gazdagok fitokemikáliákban is, amelyek bizonyítottan rákellenesek.

rakegeszseg2.jpg ()

Válassz zsírszegény tejtermékeket!

 

A telített zsírokat egyre többen kerülik, rákmegelőzés céljából is, de annak kevesen vannak tudatában, hogy az állati eredetű tejtermékek is egyértelműen ide tartoznak. A tejet mégsem érdemes kiiktatni étrendünkből, ugyanis az amerikai és az új-zélandi tudósok kutatásai szerint csökkenti a daganatos betegségek kialakulásának kockázatát. A kalciumban és a D-vitaminban gazdag tej vásárlásakor azonban figyeljünk arra, hogy kizárólag a zsírszegény változatot emeljük le a polcról.

Használj immunerősítő fűszereket!

Nem ízesíted az ételeket? Az egészséged érdekében is itt az ideje, hogy még több gasztronómiai élményben legyen részed otthon is! A fokhagyma, a gyömbér és a curry nemcsak nagyszerű ízt, hanem rákellenes tápanyagot is ad az elkészített ételhez. Hasonlóan jó választás a kurkuma, a bazsalikom, a rozmaring és a koriander is. Kísérletezz, és találd meg kedvenc fűszereidet, amelyeket nemcsak főételeidhez, de salátáidhoz vagy leveseidhez is adhatod.

Távolítsd el a méreganyagokat vízzel!

A vízfogyasztásra nem győzzük eléggé felhívni a figyelmet, a víz ugyanis létfontosságú szerepet játszik az összes testben zajló folyamatban. Stimulálja az immunrendszert, eltávolítja a káros és mérgező anyagokat a szervezetből, és a szervekbe szállítja a tápanyagokat. Aktivitástól függően igyál meg napi 2-3 litert.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X