A hagyma az egyik legrégebben ismert zöldség a földön. A világ összes konyhájában használják. Megtalálható frissen, por formában, fagyasztott állapotban vagy konzervként is.
A hagyma nagyon egészséges, számos értékes tápanyagot tartalmaz, sok betegség ellen orvosság lehet. A hagymában sok a szénhidrát, a növényi fehérje, és kis mennyiségben zsírt tartalmaz. De a hagymaevés mégis az ásványianyag- és vitamintartalma miatt a leghasznosabb. Tartalmaz káliumot, ként, B1-, B2-, C-, K- és P-vitamint, valamint béta-karotint. A hagyma úgy működik a szervezetben, akár az inzulin. Ezt az egészséges élelmiszert körülbelül mindenhez lehet használni. Fogyasztható frissen, salátában, fűszerként, de van egy másik érdekes változata is.
Ha szeretnél egészséges “folyékony hagymát” készíteni, akkor ezekre a hozzávalókra lesz szükséged:
– 100 gramm hagymalé
– 100 gramm méz
Az elkészítés módja:
Végy egy nagyobb hagymát, vágd ketté, facsard ki a levét! Keverd össze a hagyma levét mézzel, és máris kész a “folyékony hagyma”.
Étkezés előtt fél órával fogyaszd a keveréket, napi háromszor. Ez a szer tökéletesen tisztítja az ereket, és javítja a memóriát és az agyi funkciókat.
Fotó: Profimedia – Red Dot