Főoldal > EGÉSZSÉG > Pezsdítsd fel a tested hideg-meleg váltózuhannyal!

Pezsdítsd fel a tested hideg-meleg váltózuhannyal!

fürdéshideg-meleg zuhanyváltózuhanyvérkeringésvízzuhanyzuhanyzás
0

Írta: and

Az egészség megőrzése érdekében rengeteg időt és energiát kell feláldozni – gondolj&

Az egészség megőrzése érdekében rengeteg időt és energiát kell feláldozni – gondolják sokan. Persze mi már régóta tudjuk, hogy ez nem így van. Az otthonunkban, ki sem mozdulva a lakásból is rengeteg lehetőség adott, hogy tegyél valamit önmagadért. Most mutatunk egyet, amihez semmiféle erőfeszítésre nincs szükség.

A hideg-meleg vizes zuhany használatát nem hiába javasolják a szakemberek. Ideje, hogy megismerd, milyen pozitívan is hat a testre, ha beépíted a mindennapjaidba ezt a szuperegészséges szokást.

Feszesíti a bőrt

Idegesít a narancsbőröd? Ráadásul odafigyelsz a mozgásra és táplálkozásra is, mégsem tudsz megszabadulni tőle? Próbáld ki a váltott zuhanyt. Persze nem elég, ha néha-néha rászánod magad, a legszuperebb hatást akkor tudod elérni, ha rendszeresen (igen, minden nap) így zárod a napi tusolást. Válts néhányszor a víz hőfoka között, és meglátod, a bőröd sokkal selymesebb, puhább, és “gödröcskementesebb” lesz.

Élénkíti a vérkeringést

zuhany2.jpg ()Reggelenként fáradt vagy és nyűgös? Már a kávé sem hozza a kívánt hatást? Legszívesebben az egész napodat átaludnád? Kezdd a reggeleidet hideg-meleg vizes zuhannyal. Amint kilépsz a zuhany alól, érezni fogod az egész testedet átjáró bizsergést, amit a beinduló vérkeringés eredményez. Naná, hogy felébredsz! Hidd el, hogyha így indulnak a reggeleid, még a munkádban is energikusabb leszel, nem beszélve arról, mennyi szív- és érrendszeri problémát előzhetsz meg.

Erősíti az immunrendszert

Egyre több a légúti megbetegedés a környezetedben? Egyszerűen nincs időd arra, hogy napokig az ágyat nyomd? Nagyon egyszerű a képlet: maradj egészséges. Képzeld, ez a mozgás, egészséges táplálkozás mellett az élénkítő zuhannyal is könnyedén elérhető. Olyannyira javítja a szervezet ellenálló képességét, hogy a vírusok és bacik egész biztosan messzire elkerülnek.

Segít a méregtelenítésben

A méreganyagok felhalmozódása mindenki számára veszélyes. Aki egészséges életmódot folytat, annak kevesebb mérget kell száműznie szervezetéből, de a méregtelenítő kúrák, módszerek mindenki számára ajánlottak. Egyik ilyen módszer a váltott zuhany. Alkalmazásával serkentjük a nyirokrendszer működését, ezáltal elősegítjük a salakanyagok távozását is.

Segít a visszérkezelésben

A csodakrémek mellett a visszerekre, illetve azok megelőzésére a vérkeringés fokozásával lehet a legtöbbet tenni. A hideg-meleg vizes zuhany nagyban hozzájárul a vénák, erek egészségéhez. Ha hajlamod van a visszérre, vagy már ki is alakult a betegség, alkalmazd bátran minden nap, és meglátod, a tüneteid egészen bizotsan enyhülni fognak.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X