Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezek a legjobb természetes fájdalomcsillapítók

Ezek a legjobb természetes fájdalomcsillapítók

fájdalomfájdalomcsillapításgyógyszertermészetes
0

Írta:

Enyhítsd a fájdalmat egyszerűen és természetesen

Előfordulhat, hogy az izmaid fájnak egy-egy keményebb edzés után, de az is lehet, hogy a derekad szakad le a sok porszívózástól, felmosástól, vagy éppen a gyerek emelgetésétől. Ahelyett, hogy sorra kapkodnád a gyógyszertári kapszulákat, megmutatjuk, hogyan enyhítheted a fájdalmaid természetesen.

1. Meggymag

Csinálj magadnak házi hideg-meleg palackot néhány meggymag segítségével. Egy régebbi ruhába, zokniba téve már kész is az igény szerint változtatható borogatásod migrénre, nyakfájásra, izomsérülésre. Csak tedd be a hűtőbe vagy a mikróba pár percre, s már használhatod is, sőt, akár akupresszúrához is kiváló.

2. Kukoricamag

Mivel vége a meggyszezonnak, nyugodtan használhatsz kukoricát a célra. Csak dobd be a mikróba a szárított kukoricaszemeket. Ne aggódj, ezek a szemek nem fognak kipattogni popcornnak, (vagy abban a formában csillapítják a fájdalmad), pár perc alatt gyorsan felmelegednek és nagyon jól tartják a hőt.

3. Chili

A chili kiváló gyulladásra, izomfájdalomra, köszönhetően a kapszaicin nevű vegyületnek, ami hatékonyan csillapítja a krónikus fájdalmat is 3-5 hét alatt. Fogyaszthatod az ételeidre szórva ezt az igazán erős fűszert, de beszerezhetsz kapszaicin krémet is, ha gyorsítanád a dolgot. Az ilyen chilis krémek először irritálhatják a bőrt, hatásukat pedig pár perc elteltével fejtik ki, ezért egyszerre keveset és kis felületen használj!

4. Kurkuma

A kurkumában található vegyület, mely a gyanúsan hasonló kurkumin nevet viseli, elképesztően hatékony gyulladáscsökkentő. Mivel a fájdalmat sok esetben gyulladás okozza, a kurkumin nyugtató hatása segíteni fog elmulasztani a kínzó problémákat.

5. Árnika

Na ez az a kis sárga virág, amit a mezőről ismersz leginkább, esetleg nagymamádtól hallottál már róla. Körül vesz minket ez az értékes szövetregeneráló és gyulladáscsökkentő növény, mely izomfájdalmakra, duzzanatokra kiváló, mi pedig nem is tudunk róla. Leginkább a homeopátiában használják, tabletta vagy krém formájában.

6. Mentol

A mentol hűsítő erejét nem csak a száj- és fogápolásban érdemes kihasználni. Amikor például hirtelen izomsérülés ér, a mentol hűsíti a területet, de persze hosszú távon is hatékony, mert csökkenti a gyulladások mértékét, ezzel együtt pedig a fájdalom mértékét is.

7. Halolaj

Az omega-3 jótékony hatásairól mindenki tud, azt azonban nem sokan tudják, hogy az ízületi panaszokat is kezeli ez a zsír. Kutatások igazolták, hogy az omega-3 csökkenti az ízületi fájdalmakat, gyengeséget és a gyulladást.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X