Főoldal > EGÉSZSÉG > 10 ok, amiért ne dobd ki a kávézaccot!

10 ok, amiért ne dobd ki a kávézaccot!

kávékávézacczacc
0

Írta:

Mostantól kávéfőzés után ne dobd ki a kávézaccot, hanem használd fel okosan!

Szagtalanítsd a hűtőt!

Helyezz egy tálka száraz zaccot a hűtőszekrénybe vagy a mélyhűtőbe, így semlegesítheted az esetlegesen ott terjengő kellemetlen szagokat.

Tisztítsd meg a szerszámokat és az edényeket!

Tégy néhány teáskanál zaccot egy vékony mosogatórongyra és ezzel súrold át az edényeket, szerszámokat, így maradéktalanul eltávolíthatod a zsiradékot és a szennyeződéseket. Egy alapos öblítéssel fejezd be a műveletet.

Rejtsd el a bútorokon lévő karcolásokat!

Márts egy fültisztítópálcikát beáztatott kávézaccba, majd ezzel kend be a sötét színű fa bútorokon éktelenkedő karcolásokat, így minimalizálhatod őket. De először nem feltűnő területen kísérletezz a módszerrel.

zacc2.jpg ()Készíts antik hatású papírt!

Meríts bele egy sima papírt vagy egy szép levélpapírt víz és kávézacc keverékébe; áztasd benne egy-két percig, hagyd megszáradni, majd seperd le róla a zaccot.

Hárítsd a rovarok támadását!

A kertben lévő növényeid védelmének érdekében vedd őket körül „zacc-buckákkal”, így megoltalmazhatod őket a hangyák és a csigák támadásától.

Nevelj kék hortenziát!

A hortenzia földjébe dolgozz kávézaccot, így növelve a talaj savasságának szintjét. Ez segít a cserjéknek, hogy elnyeljék az alumíniumot és így a virágok vibráló kék színben fognak pompázni.

Szórd a hamura!

Szórj nedves kávézaccot a kandallóban vagy a szalonnasütőben lévő hamura, így amikor összeszeded, nem fog annyira szállni a por.

Radírozd át a kezed!

Egy gombócnyi zaccot dörzsölj szét a tenyered között, majd masszírozd át vele a kézfejedet is. Egyfajta bőrradírként is funkcionál, amellyel eltávolíthatod az elhalt hámsejteket, és ha halat vagy éppen fokhagymát pucoltál, arra is gyógyír, hiszen száműzheted vele a kezedről a szagokat is.

Készíts csótány-csapdát!

Egy konzervdobozt vagy egy félbe vágott műanyagpalackot tölts meg egy-két centinyi megnedvesített kávézaccal, aztán a tartó nyakát tekerd körbe szigszalaggal. Az illat bevonzza majd a csapdába a csótányokat.

Erősítsd a nővényeket!

Adj a palántáknak egy jó erős nitrogén-löketet úgy, hogy zaccot keversz a virágföldbe, vagy a locsolóvízbe hintsd bele!

Fotó: Pinterest


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X