Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 furcsa, de hatékony módszer a koleszterin csökkentésére

4 furcsa, de hatékony módszer a koleszterin csökkentésére

betegségegészségkoleszterinmogyoró
0

Írta:

Próbáld ki ezeket a hatékony módszereket, hogy csökkenthesd a koleszterinedet!

Egyél több mogyórófélét!

A Loma Linda Egyetem kutatói úgy találták, hogy napi 67 gramm mogyóróféle (dió, pekándió, mandula, földimogyoró, pisztácia) fogyasztása növelte a vér (jó) HDL koleszterin szintjét 8,3%-kal szemben a(z rossz) LDL-szinttel. Ausztrál kutatók megállapították, hogy amikor a kutatásban résztvevő férfiak a napi kalóriabevitelük 15%-át makadámdióra cserélték (12-16 szem naponta), a HDL-szintjük 8%-kal nőtt. Jó hír: ehetsz mogyorót csokiba vagy kakaóporba forgatva is, ugyanis egy japán tanulmány szerint a csokoládéban lévő polifenolok aktiválják azokat a géneket, amik serkentik a HDL termelődését.

Kapj be egy “tej-pirulát”!

Egy amerikai egészségügyi folyóiratban publikált tanulmány szerint azok az emberek, akik napi 1000 mg kalciumot szedtek, 7%-kal megnövekedett a jó koleszterinszintjük.

Wellness Cafe tipp: válassz olyan márkát, ami kalcium-citrátot (nem korall kalciumot) és 400 nemzetközi egység D-vitamint tartlamaz a maximális felszívódásért.

Majszolj zabpelyhes kekszet!

Érdekes tanulmány látott napvilágot, miszerint a kutatásban résztvevő magas LDL koleszterinnel rendelkező férfiak közül azoknak, akik napi szinten fogyasztottak zabkorpás kekszet 8 napon át, 20%-kal csökkent a rossz koleszerinszintjük. 

Néha válts vegetáriánus üzemmódba!

Torontói kutatók arra a megállapításra jutottak, hogy azok az urak, akik napi szinten beiktattak néhány vegetráiánus fogást is az étkezéseik közé (pl. teljes kiőrlésű pékárukat, mogyoróféléket, babot), 30%-kal megcsappant a rossz koleszterinszintjük mindössze egy hónap leforgása alatt.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X