Főoldal > EGÉSZSÉG > A bacik segítenek fogyni?

A bacik segítenek fogyni?

baktériumegészségfogyáslapos has
0

Írta:

Nem kell azonban aggódni, mert ezek a mikrobák hozzájárulnak egészségünk megőrzéséhez. Hogyan? Kiderül a cikkünkből.

 

A baktériumok természetes módon élnek a bőr felszínétől kezdve a belekig az egész szervezetünkben. Hajlamosak vagyunk azonban azt gondolni, hogy a mikrobák rosszak, olyan kórokozók, amelyeket jobb kiirtani. Azonban ez pont ellenkezőleg van: a legtöbb közülük hozzájárul egészségünk megőrzéséhez, anyagcserénk megfelelő működéséhez – írja a Fox News.

Mintegy 100 trillió mikroba van a szervezetünkben, amelyek mind segítenek az emésztésben és a méregtelenítésben, hozzájárulnak az immunrendszer erősítéséhez. Akkor van probléma, amikor a káros mikrobán átveszik az uralmat a jó baktériumok felett, ezzel különböző problémákat okozva az autoimmun betegségektől kezdve a súlygyarapodásig bármit.

A bélben található mikrobák befolyásolják az anyagcserét, így kulcsszerepet játszanak az elhízásban. Az alábbi tippekkel azonban sokat tehetsz azért, hogy a hasad lapos maradjon.

Egyél nyers zöldségeket és gyümölcsöket, kortyolgass zöld teát, ami jót tesz az emésztésnek. Csökkentsd minimálisra az adalékanyagok fogyasztását, amelyek elpusztítják a jó baktériumokat. Szedj minél kevesebbszer antibiotikumot, ami bár a káros mikrobákat támadja meg, de egyúttal pusztítja a jó baktériumokat is. Emellett fogyassz probiotikumokat, ami növeli a jó baktériumok számát.

Forrás: OrientPress Hírügynökség

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X