Főoldal > EGÉSZSÉG > Álmatlanság ellen itt az egészséges altató csodaszer

Álmatlanság ellen itt az egészséges altató csodaszer

álmatlanságalvásitalmelatoninmezszerotonintejvanília
0

Írta:

Egyetlen pohár ebből a keverékből, és 1 percen belül garantáltan alszol is.

Álmatlanságtól szenvedsz? Ha igen, itt egy csodás tej-méz kombináció, amit mindenképp ki kell próbálnod. Ez a finom recept könnyen álomba ringat. Csak annyi a dolgod, hogy mielőtt lefeküdnél, megiszod a keveréket, és úgy fogsz aludni, akár egy kisbaba.

A tej és a méz is tradicionális álomba ringató csodaszer. Igaz, mind a kettő remek szer az álmatlanság ellen, sokkal hatékonyabban működnek, ha együtt használod fel őket.

A méz az olyan ritka cukros ételek közé tartozik, melyek segítenek ellenőrzés alatt tartani az inzulin-kiválasztást, ami serkenti a triptofán felszabadulását az agyban.

Close-up of honey being poured into a glass of milk, Image: 12618728, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Denkou Images

A triptofán általában átalakul szerotoninná, amely serkenti a relaxáció folyamatát. A szerotonin pedig általában átalakítható melatoninná, ami a legismertebb, legszélesebb körben kutatott alvás-hormon. A lényeg: a tej és a méz kémiai úton képes minimalizálni az álmatlanságot.

De hogyan is készül ez a csodaszer?

Amire szükséged lesz:

  • 2 dl tej
  • 1 teáskanál méz
  • 1 csepp vaníliakivonat

Hogyan készül?

Egy kis edényben melegítsd meg a tejet, de ne forrald fel!
Vedd le az edényt a tűzről, öntsd át a tejet egy pohárba.
Add hozzá a vaníliakivonatot és mézet, keverd jól össze.
Kortyolgasd el lefekvés előtt.

Megjegyzés: Ha laktózérzékeny vagy, mégis szeretnéd a kipróbálni ezt a receptet, tehéntej helyett használj laktózmentes változatot, de kipróbálhatod mandula-, rizs- illetve szójatejjel is.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X