Főoldal > EGÉSZSÉG > Antibiotikumok, amikhez nem kell recept

Antibiotikumok, amikhez nem kell recept

almaecetantibiotikumechinaceagrapefruitmag olajgyógynövénygyógyszerkasvirágtermészetes gyógyszer
0

Írta:

Nem, nem a legújabb antibiotikum tartalmú készítményről van szó, hanem 3 igen erős, természetes gyógyszerről, amit
érdemes használnunk.

A természetes antibiotikum-hatású növények nem károsítják a bélflórát, szedésük nem jár semmilyen mellékhatással, míg a gyógyszertáriak sajnálatos módon igen. Az antibiotikum mellékhatása, hogy a károsítja a szervezetben található hasznos baktériumokat is. Az ilyen jó bacik legtöbbje a bélrendszerben található, mivel az emésztésben játszanak szerepet. Ezért okoz leggyakrabban emésztési zavarokat, hasfájást, hasmenést, ha antibiotikumot szedsz, és ezek a panaszok igazán kellemetlenek. Kerüld el a nem kívánt mellékhatásokat a természetes antibiotikumok használatával!

Grapefruitmag-kivonat

A Journal of  Alternative and Complementary Medicine (Alternatív és kiegészítő orvoslás magazinja) az egyik cikkében arról ír, hogy a grapefruitmag-kivonat a gombák több 100 formájával, míg a vírusok 800 fajával szemben hatásos. Az igen erős antioxidáns emellett fokozza az immunrendszer működését, elősegíti a test lúgosítását, javítja a bélflóra egyensúlyát, segíti az emésztést és még a paraziták bizonyos formáival szemben is hatásos.

, Image: 277999120, License: Royalty-free, Restrictions: , Model Release: no, Credit line: Profimedia, Alamy

Nyers almaecet

Az almaecet számtalan jótékony előnye közé tartozik az antibakteriális és antiszeptikus tulajdonság, melynek hála a fertőzéses betegségek hamar elmúlnak. Természetes lúgosító hatásának hála segíti az emésztést, csökkenti a savtúltengéssel kapcsolatos gyomorpanaszokat. Használhatod fertőtlenítésre és sterilizálásra, de a fogyókúrád során is remek partner és még a rák kockázatának kialakulását is jelentősen csökkenti. Rendszeres fogyasztása mellett a koleszterinszint is mérséklődik.

Kasvirág

Az őszirózsafélék családjába tartozó növényt lehet, hogy echinacea néven találod meg a boltok polcain, de a kettő egy és ugyanaz. A kasvirágot több száz éve használják a legkülönbözőbb fertőzések kezelésére. Az ősi orvoslásban leginkább nyílt sebek, diftéria, vérmérgezés esetén használták ki antibakteriális tulajdonságait. Influenza idején nagyon hatékony, mert képes elpusztítani a rossz baktériumok legerősebb fajtáit is. A hatása a fokhagymáéhoz hasonló, de mindazon túl gombaölő, antibakteriális, vírusölő, s már a betegség legelső jeleire érdemes szedni.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X