Főoldal > EGÉSZSÉG > A kiadós alvás 9 előnye

A kiadós alvás 9 előnye

alváséjszakafáradtságpihenés
0

Írta:

A belső előnyökön kívül túl pedig még külsőnk is profitálhat egy legalább nyolc órás alvásból, lássuk hogyan!

1. Csillogó szemek

A szem alatti karikák köztudottan eltűnnek egy kiadós alvás után, azt azonban csak kevesen tudják, hogy a szem is csillogóbbá válik tőle. A több órai pihenés által megelőzhető, hogy apró vérerek hálózzák be a szemgolyót, így a tekintet sokkal csillogóbbá válik.

2. Ragyogó arc

Noha nem újdonság, nem lehet elégszer hangsúlyozni, hogy hiába a tömérdek luxuskozmetikum, ha az ember nem alszik eleget. Valószínűleg mindenki tapasztalta már, hogy egy átmulatott éjszakát követően az arcbőr fáradtnak, egészségtelennek tűnik, míg egy pihentető éjszaka után gyakran alapozóra sincs szükség, olyan egészséges és ragyogó az arc. Ha pedig nem szeretnénk idő előtt ráncokkal hadakozni, akkor különösen fontos időben lefeküdni, hiszen inkább a megelőzés, mint a kezelés.

3. Jobb memória

A legalább 8 órányi alvás nemcsak a szép külsőt szolgálja, hanem a friss elmét is. Fáradt állapotban nagyon nehéz koncentrálni, összpontosítani, felidézni bizonyos dolgokat, azonban egy kielégítő alvást követően mindennek az ellenkezőjét tapasztalhatjuk, sokkal világosabban, könnyebben megy a gondolkodás, javul a memória, és frissnek érezzük az elménket.

4. Sima bőr

Ahogy az arcon, úgy az egész test felületén javul a bőr állapota a rendszeres szépítő alvás következtében. Rugalmassága növekszik, amely különösen fontos a jövőre nézve, hiszen minél később bukkannak fel a ráncok, és ereszkedik meg a bőr, annál jobb.

5. Gyors anyagcsere

Hogyan segíthet egy kiadós alvás a fogyásban? Úgy, hogy az alvás alapvető feltétele a jó anyagcserének. Azoknak, akik keveset alszanak lassabb az anyagcseréjük, nehezebben égetnek kalóriát, és alacsony az energiaszintjük.

alvaselony2.jpg ()

6. Szép haj

A szépítő alvás a haj szerkezetét is javítja, megelőzi a fakó, száraz tincsek kialakulását. Akármennyire is furcsán hangzik, a hajhagymáknak is szüksége van a pihenésre.

7. Stresszmentes élet

Alvás nélkül sokkal nehezebben éljük meg a stresszhelyzeteket, ingerültebben reagálunk a külvilág történéseire, és kevésbé átfontoltan kezeljük azokat a szituációkat, amelyeknél pedig különösen fontos volna, hogy higgadtan viselkedjünk. Ha szeretnéd mindezt elkerülni, mars aludni!

8. Búcsú a szem alatti karikáktól

Hiába volt már szó a csillogó szemekről, úgy nem érhet vége az összeállítás, hogy ne említenénk meg a szem alatti karikákat. Akár hiszed akár nem, a szürkés, szemet körülölelő foltok ellen nemcsak korrektorral lehet felvenni a harcot, hanem egy jó alvással is. Sőt, ha unod a pepecselést, és a több rétegnyi alapozót, érdemes rászokni a rendszeres, kielégítő alvásra, hiszen így nem a tünetet, hanem az okot szünteted meg.

9. Jobb életminőség

A szép haj, a rugalmas bőr vagy a csillogó tekintet mind fontosak, hiszen növelik az önbizalmat, a komfortérzetet, de az alvás az egész életet tekintve létfontosságú. Kipihenten sokkal könnyebb megoldani a váratlan helyzeteket, egyszerűbb megbirkózni a napi teendőkkel, frissebbnek, kiegyensúlyozottabbnak érzi magát az ember. Ez pedig mind-mind elengedhetetlen a boldog élethez.

 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X