Főoldal > EGÉSZSÉG > A sör meglepő jótékony hatásai

A sör meglepő jótékony hatásai

jótékonysörvas
0

Írta:

Annak ellnére, hogy a sörtől általában óva intenek (pláne, ha fogyókúráról van szó), számos jótékony hatással rendelkezik: természetes antioxidánsokban, vitaminokban gazdag, segít újraépíteni az izmokat és a betegségektől is megóv.

Igazi energiabomba, a mennyiségre azonban nem árt ügyelni! Egy pohár sör aranyat ér, míg négytől garantáltan hízásnak indulsz.

Ha a dehidratálástól tartasz, tudd, hogy a sör 93 százaléka víz. Sőt, egy spanyol tanulmány szerint a sör a nyári melegben jobban hidratál mint a sima víz.

sor2.jpg ()

Most már csak azt szeretnéd tudni, melyik fajtát érdemes választanod? Kalóriatudatos éned nyilvánvalóan egy világos lager után nyúlna, de ha az egészséged helyezed előtérbe, a legjobb választás a barnasör.

A sötét színű sörök több antioxidánst tartalmaznak, amelyek segítenek a sejtek újjépítésében. Az Étel és Mezőgazdasági Tudományos Folyóiratban megjelent publikáció szerint a barnasörök vasban is gazdagabbak, mint világosabb társaik.

Emellett a kisebb sörfőzdék termékei is jobb választásnak bizonyulnak a tömegtermelt söröknél, hiszen több komlót tartalmaznak. A komló pedig polifenolokban gazdag, mely csökkenti a koleszterinszintet, segít a rák megelőzésében és elpusztítja a vírusokat.

Csak emlékezz az aranyszabályra: mindent mértékkel! A túlzásba vitt sörfogyasztással épp az ellenkezőjét éred el, máj- és veseproblémákat és szívbetegséget idézel elő, amit biztosan te sem kívánsz magadnak.

Fotó: Profimedia – Red Dot

Forrás: Fox News


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X