Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezek a legjobb fájdalomcsillapító ételek

Ezek a legjobb fájdalomcsillapító ételek

fájdalomfájdalomcsillapító ételgyógyszer
0

Írta:

Fáj valamid? Mielőtt gyógyszerhez nyúlnál, próbáld ki ezeket a fájdalomcsillapító ételeket!

Gyömbér

Amire jó: izomgyulladás és ízületi fájdalom

A világos színű gyökér nemcsak a kavargó gyomrot és a megfázást képes enyhíteni. Gyulladáscsökkentő hatásának köszönhetően képes csökkenteni a csont-ízületi gyulladást és csillapítani az izomfájdalmat. Egy tanulmány szerint a kutatásban résztvevő személyek 11 napon keresztül kapszula formájában szedték, és 25 százalékuk számolt be csökkent izompanaszokról. Egy másik kutatás szerint a gyömbérkivonatból előállított injekció segített a térd ízületi fájdalmának enyhítésében.

Lazac

Amire jó: gyulladt ízület, gyomorpanaszok

Előzetes tanulmányok szerint az omega-3 segít legyőzni az ízületi fájdalmakat, ami nem csoda, hiszen az omega-3-ról köztudott, hogy képes csökkenteni a gyulladást. Ráadásul a stressz okozta gyomorpanaszokban is hatékony – állítja egy skandináv tanulmány.

csillapit2.jpg ()

Kávé

Amire jó: fejfájás

Tanulmányok szerint 200 milligrammnyi koffein megóv a fejfájástól és a migréntől. Persze azt nem árt észben tartani, hogy a koffeinfüggés éppen a visszafelé sülhet el. A rendszeres kávéfogyasztóknál ugyanis többnyire, ha nem fogyasztják kedvenc italukat, elvonási tünetek jelentkeznek, ami fejfájással jár.

Zsálya

Amire jó: gyulladt torok

Amikor a torkod kapar és irritál, szürcsölj el egy kis zsályateát – valódi gyógyszer. Egy kutatás szerint a zsályából készült kivonat torokra fecskendezve csökkenti a fájdalmat és a gyulladást.

Meggy

Amire jó: mozgás okozta izomfájdalom, izomláz

Egy brit tanulmány szerint azok, akik napi kétszer ittak meggylét tíz napon keresztül, előbb visszanyerték edzés után a formájukat. Ezt a meggyben lévő gyulladáscsökkentő hatással magyarázták – és más sötétpiros gyümölcs, mint a piros szőlő, gránátalma, fekete áfonya, vörös áfonya szintén hatékony.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X