Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 módszer, hogy hogyan küszöböld ki a rádióhullámok sugárzását

4 módszer, hogy hogyan küszöböld ki a rádióhullámok sugárzását

betegségegészségelektroszmogmobilokostelefonrádióhullámtelefon
0

Írta:

Ha félsz a telefon okozta hullámoktól, fogadd meg tanácsainkat!

Tartsd távol a telefont a fejedtől

Bizony, hiszen az első dolog, amire a szakértők felhívják a figyelmet, éppen ez: igyekezz elérni, hogy azokon az alkalmakon kívül, amikor rendeltetésszerűen használod a telefonodat, kellően távol maradjon a fejedtől. Hogy miért, azt talán nem kell magyaráznunk, de hogy hogyan, arra vonatkozóan adhatunk tanácsokat: használj például Bluetooh-headsetet, ami amellett, hogy mindkét kezed szabadon marad, a szervezetedet is kíméli. Ezen kívül igyekezz leszokni arról, hogy éjszakára bekapcsolt állapotban az éjjeliszekrényedre teszed a telefonodat: egy távolabbi asztalon is bőven elfér, és úgy legalább tutira felkelsz, amikor szól az ébresztő…

Telefon-állj!

Általában akkor szoktál telefonálni, amikor éppen buszon vagy villamoson utazol, egyszerűen azért, mert ilyenkor van rá időd? Pedig rosszul teszed: mozgó helyzetben a telefontornyok közti összeköttetés is „mozgásban van” (azaz hol erősebb, hol gyengébb), így a sugárzásveszély is komolyabb, mint ha nyugalmi helyzetben beszélsz. Ugyanez igaz akkor is, ha olyan helyen vagy, ahol kicsi a térerő: a mobilok rádióhullámai ilyenkor sokszoros erővel dolgoznak, hogy biztosítsák számodra a lehető legjobb kommunikációt, ami viszont épp csak a testednek káros…ezért, ha teheted, mellőzd a telefonhasználatot az alagsori bulihelyeken vagy a parkolóházakban.

electro2.jpg ()

Vigyázz a kicsikre!

Tudtad, hogy a gyerekek fejlődésben lévő szervezete sokkal érzékenyebb a rádióhullámokra is, mint a felnőtteké? Sajnos így van, többek között ezért a lehető legrosszabb ötlet a kicsiket a kezükbe nyomott okostelefonnal vagy tablettel lefoglalni, mert ez nem csupán a kreativitásuk és a fantáziájuk fejlődését akadályozza nagyban, de a sejtjeik sem fogják megköszönni. Akárcsak az első pontban, a tanács most is ugyanaz: a telefont használjátok arra, amire való, és nem többre.

Csak semmi „extra” védelem

Valószínűleg te is belefutottál már különféle weboldalakon olyan matricákba, amik állítólag védelmet nyújtanak az elektromágneses sugárzás ellen. Ez sajnos nem igaz: egyrészt a forgalomban lévő stickerek nagy része nincs bejegyezve a French National Agency for Health Safety nevű szervezetnél (nekik kell engedélyezniük a hasonló termékek használatát), másrészt a legtöbb matricát a telefon hátlapjára tervezték, ami pedig végképp teljesen értelmetlen, hiszen nem a hátlappal érintkezünk a legtöbbet. A végkövetkeztetés tehát ez: akkor telefonálj, ha mindenképpen muszáj, kapcsold ki a kütyüket éjszakára (ez az egészségeden túl az alvásminőségedet is javítja), és mindenek előtt igyekezz nem függővé válni!

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X