Főoldal > EGÉSZSÉG > A 4 leghatékonyabb természetes immunerősítő

A 4 leghatékonyabb természetes immunerősítő

echinaceagrapefruithomoktövisimmunerősítéspropolisz
0

Írta:

Ha az alábbi négy csodaszer legalább valamelyikét beveted, garantáltan nem leszel beteg.

Grapefruitmag-cseppek

A koncentrátumot a grapefruit magjából és húsának bizonyos részeiből nyerik. A keserű gyümölcsből nyert kivonat gyógyító erejét a benne rejlő bioflavonoidnak, magas C-vitamin tartalomnak és fehérjéknek köszönheti. A legkülönfélébb vírusokat, baktériumokat és gombákat is elpusztítja. Nem hagyja a kórokozókat táplálékhoz jutni, de az antibiotikumokkal ellentétben szervezetünk jótékony bélbaktériumait nem károsítja. Ügyelni kell arra, hogy e cseppek koncentrátumok, tehát csak hígítva fogyaszthatóak. Influenza idején nemcsak belsőleg, hanem külsőleg is hasznos szolgálatot tehet. Tisztítószerek alapanyagaként bármilyen bacilust megöl, miközben nem tartalmaz káros anyagot, így gyerekjátékok fertőtlenítésénél is bátran használható.

Propolisz

A propolisz illatos, balzsamszerű anyag, amelyet a fák rügyeiről gyűjtenek a méhek. Gond nélkül elpusztítja mind a vírusokat, mind a baktériumokat, miközben a szervezet saját védekezőrendszerét nem károsítja. Legnagyobb szerepe a betegségek megelőzésében van. Magas antioxidánstartalmú, antibiotikumként működő, és hámosító hatású flavonoidokat, valamint ferulasavat tartalmaz, de találhatóak benne a táplálék felszívódását segítő enzimek, aminosavak, B1-, B2-, B6-, C-, E-vitamin és ásványi anyagok. A propoliszkészítményeket, a nyers propoliszt (hűtőszekrényben tartandó), oldatot vagy tablettát étkezés előtt negyed órával érdemes fogyasztani. Előtte győződjünk meg, hogy nem vagyunk-e rá allergiásak. Érdekessége, hogy bár sokaknál allergiát okoz, különböző növényallergiák, például a parlagfű ellen is igen hatékony.

immunerosito2.jpg ()

Echinacea (kasvirág)

Az Észak-Amerikából származó kasvirág enyhe, középsúlyos megfázás, légúti és húgyúti fertőzés kiegészítő és megelőző kezelésére alkalmas. Legfontosabb hatóanyaga az arabinogalaktán nevű szénhidrát, mely rákötődik a szervezetbe bekerülő idegen vírusokra, baktériumokra, odavonzza a fehérvérsejteket, fokozza szaporodásukat, növelve ezzel a szervezet ellenálló képességét. A növény alkalmazása igen sokrétű: cseppek, tea, szopogatós cukor, homeopátiás golyó, tabletta és oldat formájában is beszerezhető. Cseppekben szívódik fel a legjobban, a leghatásosabb a grapefruit-maggal kevert változata.

Homotövis

A homoktövis az egyik legrégebben használt gyógynövény, már az ókorban felismerték, hogy a bogyója és levele gyógyhatással rendelkezik. A nálunk élő gyümölcstermelő bokrok közül a homoktövis tartalmazza a legtöbb C-vitamint, 500 mg-ot 100 g-onként. Ez körülbelül tízszerese a narancsénak. Bővelkedik  még A-, E-, F-, B1-, B2-, P-vitaminban, karotinokban, flavonoidokat, cinket, magnéziumot, kalciumot és értékes zsírsavakat tartalmaz. A homoktövis hidegen sajtolt olaját használják elsősorban immunerősítésre, de sokféle feldolgozásban fogyaszthatjuk: lekvárként, szirupként vagy akár üdítő formájában is.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X