Főoldal > EGÉSZSÉG > Instant energianyerő tippek egész napra

Instant energianyerő tippek egész napra

aktivitásbetegségegészségenergiaimmunrendszer
0

Írta:

Lehet, hogy egyszerűen csak az alváshiány okozza, de előfordulhat akkor is, ha eleget pihentél. Nem kell beletörődnöd ebbe a lehetetlen állapotba, hiszen már egészen apró trükkökkel megemelheted az energiaszintedet.

1. Rostdús korpa reggelire

Ha a reggelid rostokban gazdag, máris 10 százalékkal csökkented annak az esélyét, hogy rád törjön a fáradtság. Sőt, ha rendszeresen alkalmazod napindítóként a korpát, még a depressziót is messziről elkerülheted. A rostok ugyanis segítenek lelassítani a ételek felszívódását a gyomrodban, így stabil marad a vércukorszinted, ennek köszönhetően pedig hosszabb ideig kitart majd az energiád is.

2. Elég lesz a kis latte

Te is literszámba döntöd magadba a tejeskávét, amikor fáradtnak érzed magad és muszáj ébren lenned? Pedig bőven elég lenne a kisebb adag koffein. Nem érdemes túlzásba vinni, mert ha túl sokat fogyasztasz a fekete nedűből, később nem fogsz tudni elaludni. Másnap kezdődik előről: megint leverten ébredsz, ez pedig egy ördögi kör.

3. Étkezz gyakrabban!

Ha 3-4 óránként eszel pár falatot, azzal egyenletesen tartod a vércukorszintedet, így az energiád sem fog elhagyni. Aki mohó és egyszerre sokat eszik, ne csodálkozzon, ha ebéd után rátör a “kajakóma”, amiből nehéz újra felpörögni. Minden étkezésed tartalmazzon némi szénhidrátot, fehérjét és egészséges zsírokat, így fenntarthatod a szükséges egyensúlyt az energikus élethez.

instant2.jpg ()

4. Nevelj növényt az irodában!

Amerikai kutatók szerint azok az önkéntesek, akik akár élénk színű vágott virágokat tartottak az asztalukon, akár zöld cserepes növényt, sokkal kreatívabbak, ötletesebbek voltak, mint vegetáció-mentes környezetben élő kollégáik.

5. Igyál egy kis vizet!

Az emberek fele, aki fáradtságról panaszkodik, valójában csak dehidratált. A cél, hogy óránként, de legalább kétóránként igyál egy pohár vizet, akkor is, ha nem vagy szomjas, így nem csak energikusabb leszel, de a feszültség is távol fog maradni tőled, és jobban tudsz majd koncentrálni.

6. Sétálj 10 percet!

Egy rövid sétával újra életet lehelhetsz fáradt tagjaidba. Ha napközben beiktatsz egy csupán 10 perces sétát, 18 százalékkal több energiád lesz, mint a mozgásszegény életmódot folytató társaidnak.  Sőt, a lépcsőn is könnyebben fogsz közlekedni, tiszta haszon!

7. Zenét a fülbe!

Már majdnem rádőltél az asztalodra a nagy kábulatban? Fogd a fülhallgatót és dugd a füledbe! Egy tanulmány szerint azok az emberek, akik zenét hallgatva dolgoztak, 10 százalékkal termelékenyebbek voltak, mint akik a néma csendet választják.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X