Főoldal > EGÉSZSÉG > Furcsa tünetek – minden rendben van velem?

Furcsa tünetek – minden rendben van velem?

betegségkocsiorgazmustünet
0

Írta:

Neked is vannak néha furcsa gondolataid?

„Normális vagyok? Semminek se tudok örülni.”

Jöhetnek olyan helyzetek az életben, amikor nem vagy képes egyszerűen túllendülni a problémán. Veszélyben a munkád, családi perpatvarba kerültél vagy épp szakítottak veled. Bármennyire csábító felemelni a fejed, és húzni tovább az igát, miközben mélyen eltemeted a bánatod, sajnos hosszú távon nem működik: ilyenkor egy idő után a legkisebb dolog is kihoz a béketűrésből. Az elmédnek és a lelkednek szüksége van „gyászidőszakra” egy nagy trauma után: igenis, nézz buta filmeket, utazz el valahová néhány napra, nyomd le a vekkert és kelj fel akkor, amikor jólesik. Ha valami összetörik, nem biztos, hogy azonnal ki kell dobni: néha elég, ha újratöltöd az elemeket.

„Normális vagyok? Néha elfog a vágy, hogy a kocsimmal belehajtsak a szakadékba.”

Semmi baj veled. Mindenkinek eszébe jut néha a halál és annak módozatai, ez egyfajta pszichés védekezés az ismeretlen ellen. Hiszen a következő pillanatban az is tudatosul benned, hogy élsz, és ez jó. Csak akkor kezdj aggódni, ha az érzés nem pillanatnyi, hanem folyamatos: ez esetben nagy valószínűséggel poszttraumatikus stressz-szindrómában szenvedsz. Ha így van, fordulj szakemberhez, de néha az is segít, ha egy barátnak beszélhetsz a félelmeidről, aki tudatosítja benned, hogy nem vagy velük egyedül, és teljesen normálisak.

tunet2.jpg ()

„Normális vagyok? Rászoktam az ajakbalzsamomra.”

Nem, nem szoktál rá, végtére is ez nem cigi vagy kábítószer, nem tartalmaz addiktív anyagokat. Magához az érzethez szoktál hozzá, ahogy a nők nagy része: nem szeretjük az ajkainkat száraznak, repedezettnek érezni, főleg, ha a látványt is hozzáképzeljük. De az ajakbalzsamozást nem tudod túlzásba vinni, szóval bátran azzal a krémecskével, nem lesz tőle semmi bajod. Ha nagyon tűz a nap, tehetsz a balzsam alá némi napvédőkrémet is.

„Normális vagyok? Még sosem volt orgazmusom.”

Mivel a jelenlegi statisztikák szerint mindössze a nők 30%-a éli át az orgazmus bármely formáját szeretkezés közben, minden jel arra mutat, hogy nem vagy egyedül. A probléma sok esetben éppen az egyedül-léttel, azaz az önmagaddal való együttléttel van, hiszen csak akkor érheted el, hogy a párod orgazmushoz juttasson, ha képes vagy erre magadtól is. Az önkielégítés a legjobb út, hogy megismerd a testedet, és ennek alapvetően pubertáskorban, vagy még hamarabb kellene kezdődnie. Mégis sokan felnőttként sem merik megérinteni magukat, így kizárják a közösen átélt gyönyör lehetőségét is. Ha viszont szoktál maszturbálni, és úgy sem sikerül, akkor valószínűleg orgazmus-rendellenességed van, erre azonban létezik gyógyszer, tehát keresd fel a szakorvosodat!

„Normális vagyok? 30 fokban is fázom.”

A test hőérzékelése számos dologtól függ: szociális helyzettől, bőrszíntől, kortól, menstruációs ciklustól vagy akár az anyagcserétől. A pasik ebben mindenképpen jobban jártak, hiszen az anyagcseréjük általában jobb a miénknél, ezért van, hogy az a klíma már komfortos nekik, amiben mi még bőven didergünk. Nekünk több zsírunk és kevesebb izmunk van, márpedig az izommozgások jobban élénkítik az anyagcserét, így minél izmosabb valaki, annál kevésbé fázik.

Fotó: Profimedia – Red Dot


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X