Főoldal > EGÉSZSÉG > Ront a hangulatunkon a tévé előtti alvás

Ront a hangulatunkon a tévé előtti alvás

alvásegészségfáradtságpihenéstévé
0

Írta:

Ennek oka a fény, ugyanis szervezetünket arra találták ki, hogy sötétben, ne pedig világosban aludjunk.

Amikor a nap fénye kezd felkelni, a szemünk retinájának fényreceptorai közlik szervezetünkkel, hogy itt az ideje felébredni, ezt segíti, hogy ilyenkor megszűnik az álmosságot okozó hormon, a melatonin termelődése.

Az éjszaka és a nappal váltakozása által okozott biológiai ritmust zavarja meg a bekapcsolt tévékészülék fénye, megakadályozva a mélyalvást, ami értelemszerűen negatívan hat nappali hangulatunkra – mondta Guy Meadows, a londoni The Sleep School alvásklinika igazgatója.

tv2.jpg ()

Ennek következtében másnap kialvatlanok leszünk, ez pedig rontja az agyban a racionális gondolkodásért felelős terület hatékony működését. Ennek ellensúlyozására felerősödnek az érzelem hatására hozott döntések, aminek következtében rosszabb lesz a hangulatunk, ingerültebbek, türelmetlenebbek leszünk.    

Forrás: OrientPress Hírügynökség


További cikkeink a témában

edzőterem

Egy edzőterem nőktől – nőknek! (x)

Írta:
0

Mi nők gyakran nem vagyunk megelégedve a külsőnkkel. Ennek okairól lehet vitatkozni, de a tényen nem változtat. Aki változtatna a külsején, egészségesebben élne, jellemzően elkezd sportolni. Azonban a legtöbb edzőterem nem kifejezetten támogatja azokat a nőket, akik kihagyás után, idősebb korban, nem a legnagyobb önbizalommal mozognának.

Kövess Facebook-on!
X