Főoldal > EGÉSZSÉG > Virágterápiával a lelki egyensúlyért

Virágterápiával a lelki egyensúlyért

álmatlanságBach-virágterápiabetegségegészséggyógyulásillóolajlélekstresszvirág
0

Írta:

Stressz, álmatlanság, önbizalomhiány esetén is segít az egyre népszerűbb Bach-virágterápia. Te is kipróbálhatod!

Régóta tudjuk, hogy a testi panaszok többsége mögött lelki probléma is rejtőzik. Egy angol orvos, dr. Edward Bach kifejlesztett egy szelíd gyógymódot, mellyel visszanyerheted a harmóniát.

Növényeknek megfelelő panaszok

A terápia lényege, hogy bizonyos növényekből speciális módon előállított szerek segítik a lelki egyensúly kialakítását. A módszer nem ugyanaz, mintha gyógyteákat innál, mivel itt a virágok, hajtások energetikai hatását is figyelembe kell venni. Azért különösen hatékony a gyógyításnak ez a fajtája, mert teljesen személyre szabott. Míg a hagyományos kezeléseknél a fejfájásra te is ugyanazt a gyógyszert kapod, mint a barátnőd vagy az édesanyád, a Bach-terápiában azonos tünetnél más-más szerek jönnek szóba – attól függően, hogy milyen típusú embert kezelünk. Nem mindegy, hogy azért vagy ideges, mert türelmetlen a természeted, vagy azért, mert csökkent önbizalmad miatt szorongsz egy adott esemény előtt.

Képzett terapeutához fordulj

Bár a módszerről több könyvet is megtalálsz a boltokban, az öngyógyítás nem mindig sikeres. Legjobb eredményt akkor éred el, ha olyan természetgyógyászhoz fordulsz, aki egyben Bach-virágterapeuta is. Szerencsére országszerte több lehetőséget találsz. Az első találkozás rendszerint két részből áll: egy intuitív, érdekes képválasztásból, és egy részletes megbeszélésből, amikor kérdésekre válaszolva fény derül a problémád gyökerére. Ezután megkapod a számodra legalkalmasabb keveréket. A terápia további előnye, hogy semmilyen kellemetlenséggel, mellékhatással nem kell számolnod.

50074004 - dropper bottle of bach flower essence on wooden background with blossoms

Néhány csepp, és jobban leszel

Miután kiderült, milyen személyiségjegyek jellemzők rád és milyen panasszal küzdesz, a terapeuta ennek megfelelően állít össze egy keveréket a különböző növényi szerekből. Egy cseppentővel ellátott kis üvegben kapod meg, és ebből minden nap két alkalommal kell szedned. Egy pohárba kevés vizet öntesz, ebbe két cseppet teszel a keverékből, és a vizet kis ideig a szádban kell tartani, majd lenyelni. Mivel a nyálkahártyáról is felszívódik, a bevétel előtt és után húsz percig nem szabad enni és inni. A cseppek főként az alábbi esetekben segítenek:

  • trauma utáni állapotok
  • félelmek, szorongások
  • új helyzethez való alkalmazkodás segítése
  • önbizalom növelése
  • féltékenység
  • túlzott maximalizmus

Igazi családi gyógymódnak tekinthetjük, hiszen bármilyen életkorban sikerrel alkalmazható.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X