Főoldal > EGÉSZSÉG > Lehet finomabb, mint a máj! (X)

Lehet finomabb, mint a máj! (X)

vas
0

Írta:

Egyre többen csatlakoznak a vegetáriánus vagy a vegán életmódhoz. Napjainkban sokak számára problémát jelent az állati eredetű termékek fogyasztása.

Akár egészségügyi, akár vallási, akár együttérzési okok miatt döntünk a húsmentes táplálkozás mellett, a legfontosabb vitaminok és ásványi anyagok bevitelét ekkor is szem előtt kell tartanunk.

A vegetáriánusokról tudjuk, hogy nem esznek húsfélét. A legtöbben a vörös és fehér húsok mellett kerülik a halat és a tenger gyümölcseit is. Olyan vegetáriánusok is vannak, akik számára a tojás és a tejtermékek is tabunak számítanak.

A vegánok inkább egy életformát képviselnek. Nem esznek semmit, ami állati eredetű, még mézet sem, sőt mindent elutasítanak, ami az állatokra nézve hátrányos.Számukra a kiegyensúlyozott táplálkozás nem azt jelenti, ahogyan azt a vegyesen táplálkozók értik.
Amikor az Omega 3 vagy Omega 6 zsírsav szóba kerül, ők biztosan nem szeretnének halat, halolajat fogyasztani.
Valószínű, hogy a kalcium esetében sem a tejtermékeket kívánják meg.
Az is teljesen biztos, hogy a vasat biztosan nem belsőségek fogyasztásából fogják pótolni.

A vegánok és a vegetáriánusok sokkal nagyobb gonddal állítják össze az étrendjüket, és tisztában vannak vele, hogy vannak olyan vitaminok és ásványi anyagok, amelyekhez táplálkozásuk során nem jutnak hozzá.

Nekik különösen fontos, hogy olyan étrend-kiegészítőket fogyasszanak, amelyek segítenek pótolni a hiányzó vitaminokat, ásványi anyagokat.

Talán a leggyakoribb ásványi anyag hiány, amelynek oda kell figyelni a pótlására  –   nemcsak a vegánokat,  vegetáriánusokat érintheti, hanem fokozott vasszükséglettel járó állapotokban (ilyen pl. terhesség, szoptatás, aktív sportolás, idősek) a normál, vegyes étrendet fogyasztókat is –  az a vas.

Táplálkozással is pótolhatjuk a vasat, hiszen a spenót, a sóska, a máj és más belsőségek is tartalmazzák, de ha ezekből nem fogyasztunk eleget, érdemes vaskészítményt is szedni.

A Hübner  Iron VITAL® F Folyékony étrend-kiegészítő vassal és vitaminokkal kétértékű vasat tartalmaz, melynek a felszívódását a készítményben lévő C-vitamin elősegíti. (A C-vitamin fokozza a vas felszívódását). A B2-vitamin hozzájárul a normál vasanyagcseréhez. A vas hozzájárul a normál vörösvérsejt- és hemoglobin-képződéshez, valamint részt vesz a normál oxigénszállításban, hozzájárul a fáradtság és kifáradás csökkentéséhez.

További B-vitaminok (B1, B6, niacin, B12) is szerepelnek az összetevők között.

A gyümölcsleveket is tartalmazó, ezért kellemesen gyümölcsízű Iron VITAL® F alkalmazható fokozott vasszükséglettel járó állapotok esetén (pl. nőknek a terhesség, szoptatás idején, vegetáriánusoknak, vegánoknak), sőt 4 éves kortól gyerekeknek is.

Az Iron VITAL® F nem tartalmaz mesterséges édesítőszert és színezéket, valamint tartósítószer-mentes.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X