Főoldal > EGÉSZSÉG > 6 ok, amiért érdemes almaecetet fogyasztani

6 ok, amiért érdemes almaecetet fogyasztani

almaecetdiétaecetfogyókúra
0

Írta:

Számos előnye van az almaecet fogyasztásának, korábban a népi gyógyászatban is használták, de főzés közben is bevethető. Tudd meg, miért ajánlott fogyasztani!

1. Magas ecetsav-tartalom, erőteljes biológiai hatások

Kétlépcsős eljárással állítják elő az almaecetet. Először az almát aprítják fel, ami ezután elkezd erjedni, második lépésként az alkoholos oldatot tovább fermentálják, azaz erjesztik, ez pedig ecetsavvá alakul. Nagyon kevés kalória található benne. Bár vitaminokban nem annyira gazdag, kálium, aminosav és antioxidánsok viszont megtalálhatóak benne.

2. Megöli a káros baktériumokat

A körömgomba, tetvek, szemölcsök és fülfertőzések kezelésére kiváló segítség az alma borecet, valamint a sebek tisztítására is használható. Gátolja például az élelmiszerben a baktériumok szaporodását, emiatt élelmiszer-tartósítószerként is használják.

3. Alacsonyan tartja a vércukorszintet

Az almaecet legelismertebb hatása a kettes típusú cukorbetegségben szenvedőknél jött elő. Mindenki számára előnyös a vércukorszint normál tartományban tartása, ebben segíthet napi 2 evőkanál almaecet fogyasztása.

45170145 - apple cider vinegar with brewed tea, natural remedies and cures for common health condition

4. Súlycsökkentést is segíti

Tanulmányok is alátámasztják, hogy az almaecet segít a fogyásban. Növelheti a jóllakottság érzését, segít kevesebb kalóriát bevinni. Ha például magas szénhidráttartalmú étel mellé almaecetet is fogyasztasz, segít, hogy később ne edd túl magad, mert teltségérzetet okoz és csökkenti az étvágyat.

5. Csökkenti a koleszterinszintet és javítja a szív egészségét

A szívbetegség jelenleg a leggyakoribb korai halálozási ok. Egy Harvardon elvégzett tanulmány megfigyelése szerint azoknál a nőknél viszont csökken a szívbetegség kialakulásának kockázata, akik salátaöntetként almaecetet használnak.

6.  Segít a rák megelőzésében

A rák egy alattomos betegség, amelyet a sejtek szabályozatlan növekedése jellemez. Számos tanulmány bizonyítja, hogy az ecet különböző típusai segítenek a rákos sejtek elleni harcban azzal, hogy zsugorítják azokat – ám ezt egyelőre izolált sejteken és állatokon tesztelték, így nem igazolható pontosan, hogy az embereknél milyen eredmények várhatók.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X