Főoldal > EGÉSZSÉG > PREGA nagykövet lett Parti András olimpikon

PREGA nagykövet lett Parti András olimpikon

életmódkerékpároskörnyezettudatosolimpikon
0

Írta:

2020-ban az olimpia évben a PREGA társadalmi nagykövetének egy háromszoros olimpikont, aktív sportolót kért fel a konferencia, a negyedik olimpiájára készülő – összhangban az egészséges, sportos életmódhoz szorosan kapcsolódó tudatos táplálkozással – Parti András, hegyikerépárost.

Parti András hegyikerékpáros háromszoros olimpikon és huszonegyszeres magyar bajnok a napokban ért haza spanyolországi edzőtáborából, ahol az idei év legnagyobb eseményére, a tokói olimpiára készült.

Nagy megtiszteltetés számomra, hogy a PREGA Konferencia nagykövete lehetek, hiszen a profi sporthoz hozzá tartozik az egészséges életmód. Ennek fényében én sok friss hazai zöldséget, gyümölcsöt fogyasztok, amik mindig jobb ízűek, több bennük a vitamin és a rost. Ezt most egyszerű tapasztalatból is mondom, hiszen csak kóstolják meg az itteni paradicsomokat.” – mondta a sportoló, a PREGA sajtótájkozatóján, amit stílusosan a szervezők a Veresi Paradicsom csomagoló részlegén és üvegházában tartottak.

A konferencián idén minden eddiginél több, 150 szakmai előadás várja a látogatókat. A szekciókban megjelennek a szántóföldi és kertészeti, valamint állattenyésztési ágazatok, az élelmiszeripar, a Digitális Agrár Stratégia és a tudományos előadásokat felvonultató PREGA Science. Újdonság az Agrár IoT és az “Indoor Farming” is – ami akár a városokban is lehetővé teszi a növénytermesztést. 2020-ban elsőként PREGA Next Generation pályázatot is hirdettek a szervezők a Corteva AgriScience támogatásával. Ennek keretében 18 felsőoktatási hallgató vesz rész a két napos eseményen.

A hazai lakosságot is egyre jobban foglalkoztatja a környezettudatos technológiával előállított egészséges élelmiszer. Ennek ellenére keveset tudunk arról, hogyan, milyen körülmények között termelik meg ezeket a gazdálkodók.

Szerintem rendkívül érdekes az is, hogy a gazdálkodásban milyen új innovációkkal dolgoznak. Például az önvezető traktorok, drónok, számítógép vezérelt technológiák mind – mind ott vannak és segítenek a napi termelésben, de a gazdáknak ettől függetlenül még is meg kell küzdeni az időjárási viszontagságokkal, csakúgy mint nekem az edzéseken és versenyeken. Hiába vannak a legfejlettebb sporteszközök, a felkészítést segítő szinte űrtechnológiák az emberi tényező a tudás, a tapasztalat mindenhol a legfontosabb marad. A mountainbike-ozás némileg hasonlít a gazdálkodásra, mi is a természetben „dolgozunk” és a sporteszközök fejlődésével, fejlesztésével igyekszünk a korábbi teljesítményünket túllépni!” – zárta Parti András olimpikon sportolónk, aki előtt még ott egy kvóta szerző világbajnokság kihívása áll.

A PREGA Precíziós Gazdálkodási és Agrárinformatikai Konferencia és Kiállítás február 18-19-én várja az érdeklődőket a budapesti Aquaworld Resort Konferenciaközpontban.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X