Főoldal > EGÉSZSÉG > Miért a gyömbér a legjobb természetes orvosság?

Miért a gyömbér a legjobb természetes orvosság?

gyömbérimmunrendszermegfázás
0

Írta:

A gyömbér a népi gyógyászat egyik legkedveltebb és leghatékonyabb növénye. Az őszi, téli hónapok megfázásos, vírusos időszakában valóságos csodaszer, de a meghűléses panaszok enyhítésén túl számos más egészségre gyakorolt jótékony hatása is ismert. Fogyaszd te is rendszeresen!

Erősíti az immunrendszert

A gyömbér immunerősítő hatása közismert, és különösen a friss zöldség- és gyümölcsmentes időszakban érdemes egy-egy plusz adalékkal hozzájárulni szervezetünk ellenállóképességének megerősítéséhez. A betegségek megelőzése érdekében reszelj minden nap egy kevés gyömbért a teádba, így a megfázás és a vírusok egész biztosan messzire elkerülnek majd.

Enyhíti a meghűléses panaszokat

A gyömbértea fogyasztása különösen ajánlott akkor, ha a betegség már ledöntött a lábadról. Mivel a gyömbér hatékony nyákoldó és gyulladáscsökkentő hatású, ezért kúraszerűen fogyassz belőle a betegség ideje alatt nagyobb mennyiségben, akár 2-3 litert is. Nem csak a folyadékbevitelt fedezi, de a közérzeted is jelentősen javulni fog, és sokkal gyorsabban megszabadulhatsz a kellemetlen tünetektől (köhögés, orrfolyás, hőemelkedés), így a betegségtől is.

48234800 - ginger root, ginger candy and powder in a glass and on a tablespoon isolated on white

Görcsoldó

Aki gyakran küzd puffadásos panaszokkal, annak kötelező a gyömbér rendszeres fogyasztása. A növény hozzájárul a gyomor- és bélrendszer megfelelő működéséhez, enyhíti a nehéz ételek okozta fájdalmas görcsöket. Egy-nagy nagyobb, zsírosabb fogásokat tartalmazó étkezés után érdemes elfogyasztani belőle néhány teáskanálnyit, és a jó közérzet garantált.

Javítja a memóriát és a koncentrációs képességeket

A gyömbér rendszeres fogyasztása nem csak a testi, de a szellemi egészséghez is hozzájárul. Ha munkádból adódóan magas szellemi aktivitásnak vagy kitéve, vagy épp a vizsgaidőszak kellős közepén jársz, tarts otthon mindig friss gyömbért. A növény ugyanis hozzájárul a szellemi teljesítőképesség növeléséhez, javítja a memóriát és a koncentrációs képességeket is.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X