Főoldal > EGÉSZSÉG > Karanténban Kanárin: kevésbé zökkenőmentes első napok

Karanténban Kanárin: kevésbé zökkenőmentes első napok

első napokkanári-szigetekkarantén
0

Írta:

A koronavírus-járvány mindenki életét átírta egyik pillanatról a másikra. De mi történik külföldön? Hogy válhat a földi paradicsom kőkemény börtönné? Elmesélem, okulj belőle!

Nem volt könnyű: azért nem, mert nekünk nem volt lehetőségünk még egy utolsó kört futni vagy lemenni az edzőterembe, kimenni a parkba vagy elmenni a többiekkel inni egy kávét.

Egyik pillanatról a másikra korlátoztak minket a személyes szabadságunkban.

Tudtam, és tudom, hogy ez a lehető legjobb megoldás, és minden a mi, és egészségünk érdekében történik, de higgyétek el, akkor sem volt könnyű.

Lezárták a parkokat, a tetőteraszokat, a játszótereket. A teljes kijárási tilalommal pedig turisták helyett a rendőrök és katonák lepték el az utcákat, akik hangosbemondókon figyelmeztetnek a mai napig is, hogy

  • maradjunk otthon,
  • ha elmegyünk vásárolni vagy gyógyszertárba tartsuk az egy méter távolságot,
  • használjunk kesztyűt és szájmaszkot.

Kihalt minden, és a forróvérű spanyolok elkezdtek velem együtt befelé fordulni….

néptelen tengerpart

A népes strand, elnéptelenedve. Karantén második napja volt, azóta sem jutottunk el ide Hugóval…

De még a szerencsések közé tartozom…

Évek óta home office-ban dolgozom, így nem jelent gondot beosztani az időm a karanténban sem. A nagyobb problémát nálam az jelentette, hogy a kellemes melegben nem tehettünk Hugóval egy nagy sétát vagy nem találkozhatom a barátaimmal. Eleinte volt is ebből háború, kisebb-nagyobb harc a rendőrök, katonák és köztem. Spanyol nyelvterületen ugyanis azt a szabályt hozták, hogy kutyákkal a lakóövezet 200 méteres körzetén belül mozoghatsz, és ha lehet, minél gyorsabban intézd el séta időt, ellenkező esetben büntetnek, 600 eurótól. Az első napokban nehezen azonosultam ezzel a szabályozással, de többszöri felszólítás (volt udvarias és kevésbe udvarias is), megértettem.

Erőt kellett vennem magamon, hogy megértsem: alkalmazkodnunk el, és ezzel egyidőben a valóság is arcul legyintett: egyedül élek, megszűntek a barátokkal való közös kávézgatások, reggeli futások, nagy beszélgetések, csavargások. Maradt a négy fal, Hugó és a karantén.

Mit tehetsz, ha egy szigeten rekedtél, ahol történetesen kellemes 26-27 fok van, pálmafák vesznek körül, az utcád végén befigyel az Atlanti-óceán, de te karanténban vagy, ráadásul egyedül? A szüleid, barátaid, családtagjaid pedig több ezer kilométerre tőled? Hogy ne őrülj bele az állandó aggodalomba? Hogy ne uralkodjon el rajtad a depresszió? Találtam választ ezekre a kérdésekre! Legközelebb elárulom, mi az én módszerem!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X