Főoldal > EGÉSZSÉG > Mobilfüggő vagy? Ezek a tünetek

Mobilfüggő vagy? Ezek a tünetek

függőségmobilfüggőségmobiltelefontelefon
0

Írta:

Jó néhány olyan apróság van, amiből rájöhetsz, hogy túlságosan is kötődsz a telefonodhoz. Ezek a jelek, amelyek alapján ebből problémád.

  1. A telefon mindig veled van. Még étkezések közben is az asztalra teszed, vagy a zsebedben hagyod, mert nem akarsz el/megválni tőle.

 

  1. Ha viszed magaddal a fürdőszobába is, akkor tényleg bele lehetsz zúgva a telóba. Pedig fogmosás vagy tisztálkodás közben nem biztos, hogy feltétlenül szükséges, hogy ott legyen veled.

 

  1. Mindig magaddal viszed a töltőt. Nem biztos, hogy csak az akksi a hibás, ha gyorsan lemerül készülék. Ha ez fél nap alatt összejön, akkor lehet, hogy túl sokat nyomkodod.

 

  1. Rosszul leszel az alacsony akkumulátor szinttől. Nyugi, a húsz százalék alatti érték, azért nem jelent számodra súlyos egészségügyi károsodást…

 

  1. A telefonod az első és az utolsó dolog, amit naponta látsz. Vagyis vele kelsz és fekszel.

 

  1. Telefonméret alapján választasz új darabokat a ruhatáradba. Attól még lehet, jó egy farmer, vagy egy kabát hogy a zsebe kicsi…

 

  1. Nem a zsebedben, hanem a kezedben van állandóan a készülék. Nyugodtan rakd el időnként, jó eséllyel semmi fontosról nem maradsz le.

 

  1. Több képernyőt használsz párhuzamosan. Ha egyszerre figyelsz tévére, a laptopra és a mobilra az inkább megosztja, mint leköti a figyelmedet.

 

  1. Meg kell határozni telefonmentes időszakokat. És ha képes vagy betartani, akkor büszke vagy erre. Pedig ez azért nem olyan óriási áldozat.

 

  1. Nagyobb képernyőn jobban tudnál olvasni? Valószínűleg igen. De menet közben biztos szükség van erre? Ennyi erővel, akár a laptopodat, vagy tabletedet is cipelheted.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X