Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért érdemes C-vitamint szedni

Ezért érdemes C-vitamint szedni

C-vitaminimmunerősítésimmunrendszer
0

Írta:

A téli időszakban a friss zöldségek és gyümölcsök száma jelentősen megcsappan, így C-vitamin-bevitelünk is hiányt szenvedhet. Fantasztikus élettani hatásai miatt azonban nem szabad ilyenkor sem lemondani róla, érdemes mesterséges úton pótolni.

Az egyik legfontosabb antioxidáns-forrás

Ha odafigyelsz a megfelelő C-vitamin bevitelre, nem csak a komoly betegségeket (pl. rák, szív- és érrendszeri megbetegedések), de a korai ráncokat is megelőzheted. A C-vitamin ugyanis az egyik legfontosabb antioxidáns-forrás, ami nem csak a belső szervek egészségét, de a bőr szépségét is garantálja azok számára, akik megfelelő mennyiségben, rendszeresen fogyasztják.

Hatástalanítja a kártékony szabadgyököket

A túlzott fizikai és szellemi igénybevétel következményeként a szervezetben káros szabadgyökök alakulhatnak aki, amelyek hosszú távon rendkívül károsak a mentális és fizikai egészségre egyaránt. A megfelelő mennyiségben bevitt C-vitamin azonban semlegesíti ezeket, így a komoly megbetegedések messzire elkerülnek bennünket.

Véd a fertőzésekkel szemben

Nem véletlen, hogy a téli időszakban még nagyobb hangsúlyt kap a C-vitamin bevitel fontossága, hiszen rengeteg betegséget előzhetünk meg, ha rendszeresen szedjük. Mindegy, hogy vírusos vagy bakteriális megbetegedésről van szó, a C-vitamin megerősítheti a szervezetünk ellenálló képességét, hogy a fertőző, lázzal, rossz közérzettel járó nyavalyák nem feltétlenül fognak kellemetlen napokat okozni.

Erősíti az érfalakat

A szív- és érrendszeri problémák hazánk leggyakoribb megbetegedései közé tartoznak. A vérnyomás- és koleszterinproblémák növelhetik akár a szívinfarktus kialakulásának esélyét is. Azonban ha folyamatosan pótoljuk a C-vitamint, akkor nem csak immunrendszerünket, de érfalunkat is megerősíthetjük. Így sokkal kevesebb esélyt adunk a szívvel és keringéssel kapcsolatos betegségeknek, jelentősen javítva életminőségünket.

Fotó: 123RF


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X