Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért szeretnek téged a szúnyogok

Ezért szeretnek téged a szúnyogok

szúnyogszúnyogcsípésviszketés
0

Írta:

A szúnyogok egyeseket jobban csípnek, ugye te is észrevetted már? Nem, nem beszéled be magadnak, ez a jelenség igenis létezik. Most pedig eláruljuk, hogy miért!

Ha már te is jártál úgy, hogy teljesen összecsipkedtek a szúnyogok, míg a melletted lévőt egyáltalán nem is bántották, neked is biztosan eszedbe jutott, hogyan lehetséges-e ez. A különös jelenségért az izzadságmirigyek a felelősek, ugyanis a szúnyogok azt az ember szemelik ki leginkább, akik a „legerősebb illattal” vannak megáldva. Ez azt jelenti, hogy minél jobban izzadsz, annál nagyobb az esélye, hogy estére tele leszel szúnyogcsípésekkel – de, persze nem ilyen egyszerű az egész.

Az izzadságszagon kívül ugyanis az is előfordulhat, hogy a bőrödben az átlagosnál több tejsavó termelődik, amit szintén megéreznek a szúnyogok – akárcsak a vértípusodat. Sajnos a professzoroknak még mindig nem sikerült megtalálni azt az összefüggést, amiért a szúnyogok jobban vonzódnak bizonyos vértípusokhoz, az azonban biztos, hogy 0-s vércsoportúak majdnem kétszer annyi szúnyogcsípéssel lesznek gazdagabbak, mint az A vértípussal rendelkezők (a B- és az AB-típusúak valahol középen helyezkednek el) – legalábbis a legfrissebb statisztikák szerint.

A szúnyogcsípések gyakoriságának csökkentésében az édeskés illatú parfümök és sminkek, valamint a világos és neonos színű ruhák viselése sem segít, ugyanis ezek a faktorok mind-mind felhívják a szúnyog figyelmét az emberi jelenlétre.

Ha ezek után sem tudnál elbújni a szúnyogok elöl, a toxikus rovarirtó szereket pedig inkább mellőznéd, alkalmazd a következő természetes praktikáink egyikét, melyek garantáltan megvédenek a szúnyoginváziótól!


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X