Főoldal > EGÉSZSÉG > A reggeli lustálkodás egészséges

A reggeli lustálkodás egészséges

lustálkodásreggel
0

Írta:

Te is nehezen szoktál felkelni? Van egy jó hírünk: a lustálkodás nem is olyan rossz, mint amilyennek hiszed.

Egy új amerikai kutatás szerint azok a hölgyek, akik reggelente legalább 10 perc lustálkodást engednek meg maguknak, kevesebb eséllyel lesznek diabéteszesek – ez pedig még egy jó indok arra, hogy miért keljünk fel kicsit később az ágyból.

Ha ez még nem lenne elég indok: orvosilag bizonyított, hogy a napi legalább 8 óra alvás a bőrünket, a hajunkat és a körmeinket is megszépíti, javítja a látást, a fantáziát, az agyműködést és a memóriát. Ráadásul az anyagcserénk is gyorsabb lesz, ha kicsit tovább húzzuk a lóbőrt az átlagosnál.

38776042 - sleepy brunette woman waking up and rubbing her eyes.

Üröm az örömben, hogy a diabétesz és az alvás közötti kapcsolatot vizsgáló kutatás eredményei csak a nőkre igazak. A férfiak ugyanis teljesen másképp reagáltak a kísérletre: ők minél többet alszanak, annál nagyobb eséllyel lesznek cukorbetegek. 

Ez azért lehetséges, mert a férfiak szervezetében a túlzott alvás az átlagosnál kevesebb inzulinreakciót eredményez, ami gátolja a testben lévő glükóz áramlását – ez a folyamat pedig nagyban növeli az időskori cukorbetegség kialakulásának kockázatát.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X