Főoldal > EGÉSZSÉG > 5 trükk az anyagcseréd serkentésére

5 trükk az anyagcseréd serkentésére

alapanyagcsereanyagcsere fokozása
0

Írta:

Az anyagcsere fokozására számos módszer létezik, de némelyik jobban működik, mint a többi. A következő 5 hatékony anyagcsere-fokozó tanácsot érdemes megfogadni.

Ébredj korán

A napot azzal a legjobb indítani, hogy előző este biztosítod, hogy jól aludj. A megfelelő alvás segít, hogy kellő energiád legyen, és ezt fokozhatod egy rövid nyújtással a reggeli előtt, amely segít, hogy jobb legyen a közérzeted.

Ha teheted, válassz kényelmes ruhát a napra, amelyben könnyen mozogsz, és jól érzed magad. Ha megvan a ruhában a mozgásszabadságod, az segíthet, hogy aktívabb legyél nap közben.

Fokozd az anyagcseréd munka közben

Ha ülőmunkát végzel, akkor tarts rövid szüneteket, amikor fel tudsz állni a székből, és sétálsz, mozogsz egy kicsit. A rendszeres mozgás nem csak azért fontos, hogy égesd a kalóriákat, de a koncentrációképességedre, a produktivitásodra is jótékonyan hat.

Ebédre válassz tápláló ételt, amely fehérjében gazdag, és egyéb anyagcsere-fokozó összetevőkben. Figyelj oda arra, hogy ha nem vagy éhes, ne nassolj unalomból, inkább tarts olyankor 5 perc szünetet, és sétálj egyet.

Mozogj többet otthon is

Tudtad, hogy a takarítás is fokozza az anyagcserét? A lakás körüli teendőket végezd úgy, hogy közben minél többet tudj mozogni. Néhány takarítási feladat megközelíti egy edzés hatékonyságát. Tegyél otthon egy-egy extra utat a lépcsőn, dolgozz állva a laptopodról, sétálj, miközben telefonálsz, hogy minél többet mozoghass.

Étkezz tudatosan

Az ételek alapos megrágása is segíti a fokozott a kalóriaégetést, a fehérjében gazdag ételek pedig támogatják az izomtömeg növekedését, ha mellette mozogsz is. A szervezetnek többet kell dolgozni a rostban gazdag ételek emésztésekor. Kombináld egymással a fehérjékben és rostokban gazdag élelmiszereket, ez hosszabb időre eltelít. Figyelj oda az éhség valódi jeleire, hogy különbséget tehess a valódi éhség és a stresszevés között.

Mozogj rendszeresen

A testmozgás vitathatatlanul a legjobb módszer arra, hogy fokozd az anyagcseréd. Egy intenzív edzés órákon át jótékony hatással van az anyagcserére, az erősítő edzés pedig különösen jó anyagcsere-fokozó hosszú távon. De ha kezdő vagy, és még nem végzel komolyabb edzéseket, akkor sincs okod az aggodalomra, hiszen a könnyebb edzések is égetik a kalóriákat, javítják az egészséged és az állóképességed.

(VIA)

Fotó: Getty Images


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X