Főoldal > EGÉSZSÉG > Egy hónapon át minden nap meditált, megváltozott az élete

Egy hónapon át minden nap meditált, megváltozott az élete

meditációtürelem
0

Írta:

A Bustle egyik újságírója kipróbálta, hogyan hat a testére és a lelkére, ha minden nap meditál.

A Bustle portál egyik szerkesztője, úgy döntött, hogy egy hónapon keresztül, mindennap elvonul egy picit otthon meditálni. Hogy mi is volt vele pontosan a célja? Az alapvetően félénk, visszahúzódó természetű újságíró, szerette volna, ha egy kicsit magabiztosabb és energikusabb lenne, illetve a stresszt is szerette volna eltűntetni a mindennapjaiból. „Az egyik barátom mutatta meg nekem a pranayama légzés technikát, aminek a lényege, hogy a levegővételre való aktív koncentrációval lecsendesíti az elmét” – mesélte a lány a tapasztalatait. Naponta legalább 30 percet szánt meditációra és lassacskán a következő fordulatokat kezdte észrevenni magán:

„Elsőként azt tűnt fel, hogy egyre kevésbé húzom fel magamat apróságokon. Nem igazán lehet már kihozni a sodromból. A meditáció előtt sokszor könnyekben akadtam ki olyan dolgokon is, amiken most már csak mosolyogni tudok.”

via GIPHY

 

„Egyértelműen sokkal türelmesebb lettem. A legnagyobb bizonyíték az volt számomra, hogy a sarki zöldségbolt kígyózó sora láttán nyugodtan álltam be az emberek közé, holott máskor bosszankodva be sem mentem inkább.”

via GIPHY

„Először mások hívták rá fel a figyelmemet, de most már én is érzékelem, hogy sokkal pozitívabban állok a környezetemhez. Boldogabban végzem a teendőimet és egyértelműen életvidámabb vagyok!”

via GIPHY

„Mindig is a rossz alvók táborát erősítettem, de amióta rendszeresen meditálok, végig alszom az éjszakákat. Nyugodtabb és kipihentebb vagyok, másnap pedig sokkal energikusabban kelek fel.”

via GIPHY

via 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X