Főoldal > EGÉSZSÉG > 4 furcsaság, amit ősszel tapasztalhatsz a testeden

4 furcsaság, amit ősszel tapasztalhatsz a testeden

ősztestváltozás
0

Írta:

Ne ess pánikba, ezek teljesen normális dolgok!

Nemcsak a természetre vannak nagy hatással a rövidebb nappalok, és a hidegebb időjárás, de a testünkre is. Ezért is vehetünk észre néhány furcsaságot az ősz bekövetkeztével, azonban ezektől egyáltalán nem kell megijednünk, mivel teljesen természetesek.

Szárazabb bőr

A hideg idő bekövetkeztével könnyedén előfordulhat, hogy a kezed és az arcod elkezd szárazzá válni, sőt még az sem kizárt, hogy hámlani fog. Bőrgyógyászok bebizonyították, hogy az évszakos változás nagy terhet ró az emberi szervezetre, és ez felborítja a bőröd kémiai egyensúlyát.

via GIPHY

Több hajszál a fésűben

Mielőtt sírva rohannál a fodrászhoz, eláruljuk, hogy az őszi hajhullásnak evolúciós okai vannak. Nyáron az UV-sugárzás miatt több hajra van szükségünk, hogy védje a fejbőrünket, ősszel azonban megválik ezektől a felesleges hajszálaktól a szervezetünk.

via GIPHY

Jobban kívánod a kalóriadús ételeket

Szintén az evolúció a ludas ezért! A fagyok közeledtével a tested elkezd zsírt raktározni, hogy védjen téged a hűvöstől.

via GIPHY

Álmosabb vagy

A nappalok megrövidülésének köszönhetően felborul a bioritmusod: a korai sötétedés miatt azt érezheted, hogy már kora este kimerült vagy, miközben reggel alig bírsz kikelni az ágyból.

via GIPHY


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X