Főoldal > EGÉSZSÉG > Tényleg enyhíti az olívaolaj a leégés tüneteit?

Tényleg enyhíti az olívaolaj a leégés tüneteit?

leégésolívaolaj
0

Írta:

Sok házi praktika adott a napon leégett bőr kezelésére. Ezek egyik legújabbika az olívaolaj. De vajon tényleg hatékony?

Egészséges olaj

Azt már eddig is tudtuk, hogy az olívaolaj igen egészséges zsiradék a konyhában, ennél azonban sokkal tovább visznek a szálak. Az olaj tele van egészséges tápanyagokkal: van benne olajsav, palmitinsav és linolsav. Ezek mind hozzájárulnak a fényes, egészséges bőrhöz. Az olívaolaj bevonja a bőrt, közben pedig a nedvességet sem hagyja távozni, kívülről pedig puhítja is a bőr felszínét. E- és K-vitaminjai megelőzik a hegesedést.

Helyi alkalmazása

A nem túl súlyos, orvosi beavatkozást vagy speciális ellátást nem igényelő leégést nyugodtan kezeljük olavíaolajjal, mert az segít a leégés utáni hólyagok és hámlás megelőzésében.

Kívül is, belül is

De nagyon érdekes, hogy nemcsak külsőleg, hanem belsőleg is alkalmazhatjuk leégés ellen az olívaolajat. A zsiradékban lévő polifenoloknak köszönhetően gyulladáscsökkentő hatása van az olívaolajnak, és fájdalomcsillapító hatása sem elhanyagolható.

Mindenesetre óvatosan kell fogyasztani az olajat, hiszen zsiradék lévén igen magas a kalóriatartalma. Azonban, ha rendszeresen megjelenik az étrendünkben, akár a fent leírt hatásait is élvezhetjük leégés előtt, alatt és után.

Forrásunk volt.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X