Főoldal > EGÉSZSÉG > 9 szuper egészséges alternatíva a kávé helyett

9 szuper egészséges alternatíva a kávé helyett

kávékávéfogyasztáskoffeinfüggőség
0

Írta:

A mértékkel fogyasztott kávé számos egészségügyi előnnyel rendelkezik, ám a túlzott koffeinbevitelnek káros hatásai vannak. Ezért most mutatunk kilenc alternatívát, amelyek olyan pozitív tulajdonságokkal is rendelkeznek, amivel a kávé nem.

A legtöbb ember el se tudja képzelni az életet a reggeli kávé nélkül, pedig egyeseknél idegességet, remegést, emésztési panaszokat, sőt még fejfájást is előidézhet. A problémát elsősorban a koffeinbevitel okozza, ezért érdemes tisztában lenni azzal, milyen alternatív italokkal indítható még a nap!

Portrait of a beautiful young woman enjoying yerba mate.

  1. Cikóriakávé: Bemutatjuk az egyik legismertebb kávépótlót! Még az íze nagyon hasonlít a kávééhoz, azonban nincs benne koffein. A cikóriakávé hozzájárul az emésztés és a bélrendszer egészséges működéséhez. És, ami a legjobb, hogy pontosan úgy kell elkészíteni, mint a hagyományos kávét.
  2. Matcha tea: A zöld tea egyik legismertebb fajtájáról van szó, amely nagyon gazdag a jótékony hatású antioxidánsokban. Ezenfelül segíti a fogyást, valamint csökkenti a 2-es típusú cukorbetegség kialakulásának esélyét.

  3. Arany tej: Az arany tej egy kurkumával és további fűszerekkel ízesített, meleg tej, amely egy szintén egy koffeinmentes alternatíva. A kurkuma miatt erős gyulladáscsökkentő hatással rendelkezik ez az ital.

    Golden milk.

  4. Citromos víz: Antioxidáns hatású, serkenti a szervezet kollagéntermelését, elősegíti az immunrendszer egészséges működését és természetesen hidratál!

  5. Yerba mate: Koffeintartalma a kávééhoz hasonló, de ezenfelül tartalmaz riboflavint, tiamint, foszfort, vasat, kalciumot, valamint C- és E-vitamint is. Sőt, telis-tele van antioxidánsokkal.

  6. Chai: A chai egy igazán fűszeres, jellegzetes ízű feketetea-keverék, amiben nagyjából feleannyi koffein található, mint a kávéban.

  7. Rooibos tea: Vörös teaként is nevezik a roobis teát, amely egy koffeinmentes ital. Enyhén édes, gyümölcsös ízzel rendelkezik. Segít a szív- és rákos betegségek megelőzésében.

  8. Almaecetes ital: Az almaecet ital pozitívan befolyásolja a vércukorszintet, valamint a szervezet inzulinérzékenységét.

  9. Kombucha: Listánk utolsó itala, egy fermentált fekete tea, amely rendkívül gazdag probiotikumokban, ecetsavatban és antioxidánsokban.

Forrásunk volt. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X