Főoldal > EGÉSZSÉG > Árt a bőrnek, ha ezt eszed reggelire

Árt a bőrnek, ha ezt eszed reggelire

reggeli
0

Írta:

Egy kutatás során derült fény arra, hogy az emberek többsége sokkal kevésbé tartja vonzónak azokat, akik ezt az ételcsoportot fogyasztják reggelire.

Egy tanulmány megállapította, hogy azokat az embereket, akik finomított szénhidrátot reggeliznek, külsőleg kevésbé találjuk vonzónak. A kutatás során 104, 20-30 év közötti férfit és nőt két csoportra osztottak. Az egyik csoport tagjai finomított, míg a többiek finomítatlan szénhidrátokból készült reggelit kaptak. A finomított szénhidrátból álló reggeli francia bagettet, lekvárt, alma- vagy narancslevet, illetve cukros kávét és teát tartalmazott. A finomítatlan szénhidrátot tartalmazó reggeli teljes kiőrlésű kenyér volt vajjal és sajttal, egy narancs vagy alma, valamint tea vagy kávé cukor nélkül.

A reggeli elfogyasztása után a tudósok megmérték a résztvevők vércukorszintjét, majd ellenőrzött fényviszonyok mellett mindenki arcáról készítettek egy fotót. A felvételeket megmutatták az értékelőcsoportnak, akik megbecsülték, hogy a képeken látható egyének hány évesek, mennyire férfiasak vagy nőiesek, és hogy mennyire vonzók bőrük és arcuk alapján. A Plos One című folyóiratban közölt eredmények szerint a finomított szénhidrátot fogyasztók vonzereje csökkent, mindkét nem esetében. Tehát, ha szeretnénk (még) vonzóbbak lenni, akkor jobb elkerülni a finomított szénhidrátokat! És természetesen a szervezetünknek is jót teszünk vele.

Forrásunk volt. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X