Főoldal > EGÉSZSÉG > Meglepő, mit tapasztal a férfi, aki 500 napja nem iszik alkoholt

Meglepő, mit tapasztal a férfi, aki 500 napja nem iszik alkoholt

egészség
0

Írta:

Rengeteget ivott fiatalon, majd úgy döntött, végleg felhagy az alkohollal.

Mark Manson, többek között A Lesz*rom rafinált művészete című sikerkönyv szerzője, belevetette magát a bulizásba a 20-as és 30-as éveiben. Tavaly aztán úgy határozott, visszavesz az alkoholfogyasztásból, mivel testileg és pszichésen sem bírja tovább a rendszeres ivászatot. Hamarosan azonban eljutott arra a pontra, hogy változtasson egy kicsit a tervein, és végül teljesen elhagyja az alkoholt.

Mára már túl van az 500. napon, ennek apropóján pedig úgy döntött, hogy egy videóban foglalja össze tapasztalatait. Kiderült, hogy az első, amit tapasztalt, hogy rengeteg pénzt spórolt, emellett javult az anyagcseréje, fogyott, sokkal jobban aludt éjjelente, nappal kipihentebb volt, aminek köszönhetően produktívabbá vált, és végre tudott a munkájára koncentrálni. Mark azt gondolta, hogy sokkal unalmasabb lesz az élet alkohol nélkül, azonban éppen az ellenkezőjét tapasztalta.

Az író elmesélte azt is, hogy néhány barátja nem tudott mit kezdeni a döntésével, ők azonban idővel lemorzsolódtak, akik pedig megmaradtak, azokkal sokkal mélyebb viszonyt ápol.

Címlapkép: Michael Tullberg/Getty Images

Forrásunk volt. 


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X