Tavasszal búcsúzz a zsírtól ezzel az energikus csicseriborsó és pirospaprika salátával, amely gazdag folsavban és C-vitaminban.
Búcsúzz a zsírtól tavasszal ezzel az ízletes, tápanyagokban gazdag csicseriborsó salátával! A csicseriborsó és pirospaprika ízletes kombinációja nem csak ízletes, de tele van folsavval és C-vitaminnal, amelyek elősegítik a vörösvértestek termelődését és elengedhetetlenek az izmok oxigénellátása szempontjából.
A csicseriborsó ásványi anyagokban, például vasban is gazdag, ami fontos az oxigén áramlásához , de az ebből származó vas a C-vitaminnal a leghatékonyabb. Egy közepes méretű pirospaprika a napi C-vitamin szükséglet 377%-át tartalmazza .
Kutatalák kimutatták, hogy a csicseriborsó és pirospaprika kombinációja segít a vércukorszint emelésében és a zsírraktárak csökkentésében , de ha puffadást szeretnél elkerülni, íme néhány tipp:
– Mosd meg alaposan a hüvelyeseket főzés előtt.
– Áztasd be őket legalább 8 órára.
– Főzéskor mindig friss vizet használj.
– A konzervbab alacsony sótartalmú verziói ritkábban okoznak puffadást.
– Igyál meg napi 2-3 liter ásványvizet.
Csicseriborsó saláta erőspaprikával – Hozzávalók 4 adaghoz:
– 2 konzerv csicseriborsó
– 3 db felkockázott pirospaprika
– 1 csésze apróra vágott koriander
– 1 csésze apróra vágott petrezselyem
– 3 gerezd fokhagyma
– 1 evőkanál olívaolaj
– 1 citrom leve
– Jódozott tengeri só és bors
Elkészítés: Alaposan mosd meg a csicseriborsót. Mixeld össze a hozzávalókat, hagyd állni a hűtőben legalább 2 órán át, hogy az ízek összeérjenek.
Tápanyagtartalom egy adagban: 264 kalória, 6 g zsír, 12 mg nátrium, 40 g szénhidrát, 11 g élelmi rost, 13 g fehérje.
Legyél bomba nő két hét alatt! Ha éhes vagy, ez a saláta a megoldás!
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |