Miért érdemes fejes salátát fogyasztani? Meggyőzünk!
A fejes salátában jelentős mennyiségű C-vitamin, karotin, B-vitamin, mész, foszfor és vas található, így tökéletes választás friss ízekre vágyók számára. A saláta friss fogyasztása érdekében hő hatására nem veszít értékes tápanyagaiból, ezért az üvegházban termesztett változatok helyett érdemesebb a szabadföldin termesztetteket választani, mivel azok vitaminban gazdagabbak.
A fejes saláta jó hatással van a gyomor működésére, ami különösen hasznos lehet gyomorbántalmakkal küzdők számára. Ha rendszeresen fogyasztod, enyhítheted a gyomorfájdalmaidat, de természetesen figyelni kell a problémás élelmiszerek kerülésére is.
Frissítő hatásáról sem szabad megfeledkezni, hiszen a saláta magas citromsav-tartalma üdítő ízt ad. Fogyaszthatod szendvicsbetétként, salátaként, ecetes lében, vagy akár sajttal, olajos magvakkal egyaránt.
Méregtelenítő hatása is jelentős, mivel segít megszabadulni a télen felhalmozott toxikus anyagoktól, hozzájárulva a tisztább bőr eléréséhez.
A fejes saláta öregedésgátló tulajdonságokkal is bír, hiszen magas C- és E-vitamin tartalmának köszönhetően késleltetheti a ráncok kialakulását, táplálva a bőrt belülről. Ezzel a bőr hamvasságát és ruganyosságát is megőrizheted.
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
![]() |