Főoldal > EGÉSZSÉG > Ezért egyél sok fejes salátát – jót tesz a testednek!

Ezért egyél sok fejes salátát – jót tesz a testednek!

fejes salátatest
0

Írta:

Miért érdemes fejes salátát fogyasztani? Meggyőzünk!

A fejes salátában jelentős mennyiségű C-vitamin, karotin, B-vitamin, mész, foszfor és vas található, így tökéletes választás friss ízekre vágyók számára. A saláta friss fogyasztása érdekében hő hatására nem veszít értékes tápanyagaiból, ezért az üvegházban termesztett változatok helyett érdemesebb a szabadföldin termesztetteket választani, mivel azok vitaminban gazdagabbak.

A fejes saláta jó hatással van a gyomor működésére, ami különösen hasznos lehet gyomorbántalmakkal küzdők számára. Ha rendszeresen fogyasztod, enyhítheted a gyomorfájdalmaidat, de természetesen figyelni kell a problémás élelmiszerek kerülésére is.

Frissítő hatásáról sem szabad megfeledkezni, hiszen a saláta magas citromsav-tartalma üdítő ízt ad. Fogyaszthatod szendvicsbetétként, salátaként, ecetes lében, vagy akár sajttal, olajos magvakkal egyaránt.

Méregtelenítő hatása is jelentős, mivel segít megszabadulni a télen felhalmozott toxikus anyagoktól, hozzájárulva a tisztább bőr eléréséhez.

A fejes saláta öregedésgátló tulajdonságokkal is bír, hiszen magas C- és E-vitamin tartalmának köszönhetően késleltetheti a ráncok kialakulását, táplálva a bőrt belülről. Ezzel a bőr hamvasságát és ruganyosságát is megőrizheted.


További cikkeink a témában