Főoldal > EGÉSZSÉG > Szakítottatok? Újulj meg hat lépésben!

Szakítottatok? Újulj meg hat lépésben!

divatmegújulásméregtelenítésmozgástavasz
0

Írta:

Könnyű azt mondani egy szakítás után, hogy szedd össze magad testileg-lelkileg, de hidd el: nem lehetetlen! Dobd ki a lakásodból a felesleges kacatokat, méregtelenítsd a szervezetedet, mozogj, és frissítsd fel a bőrödet. 1. lépés: tisztítsd meg a környezeted! Ne feledd: egy szakítás mindig valami újnak a kezdete is – ahhoz, hogy a hangulatod újra a régi legyen, frissítsd fel […]

Könnyű azt mondani egy szakítás után, hogy szedd össze magad testileg-lelkileg, de hidd el: nem lehetetlen! Dobd ki a lakásodból a felesleges kacatokat, méregtelenítsd a szervezetedet, mozogj, és frissítsd fel a bőrödet.

1. lépés: tisztítsd meg a környezeted!

Ne feledd: egy szakítás mindig valami újnak a kezdete is – ahhoz, hogy a hangulatod újra a régi legyen, frissítsd fel a környezetedet! Alaposan takarítsd ki a lakásodat: porold le a könyveidet, mosd ki a függönyt, alaposan tisztítsd meg a szőnyegeket! Selejtezz ki minden felesleges kacatot –  dobd ki a régóta nem használt ruhadarabokat, a régi újságokat és minden mást, aminek már nem veszed hasznát. A kapcsolatra emlékeztető tárgyakkal bánj csínján: első felindulásból mindenki szeretne megszabadulni tőlük, de később csak megbánnád az elhamarkodott döntést. A közös emlékeknek szemelj ki egy alkalmas fiókot, annak is a legalját, majd zárd be jó alaposan. Hidd el, sokkal jobb kedved lesz: a feng shui tanai szerint egy nagytakarítással és selejtezéssel megszabadulhatsz a negatív energiáktól, és szabad utat engedsz a pozitív energia áramlásának!

0017803_1.jpg ()

2. lépés: méregteleníts!

Tisztítsd meg szervezetedet a felhalmozódott méreganyagoktól! Tarts legalább két-három gyümölcsnapot – a gyümölcsök ugyanis híresek méregtelenítő hatásukról, a bennük lévő pektinek és rostok garantáltan kisöprik a testedből a méreganyagokat! Ezeken a napokon kizárólag ásványvizet, gyógyteákat és persze gyümölcsöt fogyassz: tökéletes választás a szőlő, az alma, a narancs, a grapefruit és az ananász! Még mielőtt belevágsz az egynapos kúrába, kérd ki szakorvos véleményét!

3. lépés: frissítsd fel a testedet!

Szánj egy teljes napot a pihenésre, látogass el a kedvenc gyógyfürdődbe vagy wellness központodba! Ha nincs olyan egészségügyi problémád, amely miatt tiltott számodra a szauna, ülj be a forró kabinba – a szauna javítja az anyagcserét és a vérkeringést, sőt méregtelenítő és testsúlycsökkentő hatása is van! Ha már alaposan megizzadtál, jöhet egy kellemes masszázs, amely eltávolítja az elhalt hámsejteket, rugalmassá teszi a bőrt, és az idegrendszert is lenyugtatja! A nyirokmasszázs elsősorban az immunrendszert erősíti, a svédmasszázs fellazítja az izmokat, az akupresszúrás masszázs pedig segít a stressz leküzdésében!

4. lépés: kezdj el mozogni!

Egy párkapcsolatban könnyen elengedi magát az ember – és felszöknek a pluszkilók. Itt az ideje, hogy búcsút mondj nekik! Mi lenne, ha a nagy megújulás jegyében kipróbálnál egy új mozgásformát – egy érdekes, izgalmas sportág biztosan meghozza a kedvedet az edzéshez! Az aquajogging elsősorban a combjaidról és a fenekedről tünteti el a zsírpárnákat, a küzdősportok mozdulatait és az aerobik alaplépéseit egyesítő well box pedig a hasadat és a csípődet formálja hatékonyan! Légy kitartó, hetente legalább kétszer-háromszor menj el mozogni!

5. lépés: szépítsd meg a bőrödet!

Frissítsd a bőrödet! A száraz hámréteget egy alapos bőrradírozással tüntetheted el, hetente kétszer ismételd meg az eljárást! Ezután készíts magadnak regeneráló, hidratáló arcpakolást természetes alapanyagokból: a banán mézzel és egy negyed citrom levével elkeverve, húsz perc alatt tökéletesen felfrissíti az arcbőrödet!

6. lépés: légy trendi!

A vásárlás sok mindenre gyógyír, de azért ne ess túlzásba. Épp csak annyira, hogy egy-két új ruhadarab is bekerüljön a gadróbodba. 2009-en nagyon trendi a sárga,  hideg okkertől a citromon keresztül az egészen világos banánsárgáig mindent megtalálsz majd az üzletek polcain! A tavalyi évhez hasonlóan most is divat a lila, a zöldeskék, a vörösesbarna, a türkizkék vagy a sárgászöld árnyalatú ruhák. 

Képek forrása: Profimédia


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X