Gluténmentes nyerssütemény Hozzávalók 12 adaghoz:⅔ csésze mandulaliszt⅓ csésze zabpehely2 evőkaná
Gluténmentes nyerssütemény
Hozzávalók 12 adaghoz:
⅔ csésze mandulaliszt
⅓ csésze zabpehely
2 evőkanál nyers méz
1 evőkanál juharszirup
1 teáskanál vanília kivonat
Ízlés szerint, igény esetén: kókuszreszelék, kakaótörmelék
Elkészítése: Keverd össze a mandulalisztet és a zabpelyhet alaposan mielőtt hozzáadnád a mézet, a juharszirupot és a vaníliát. Ezután addig kevergesd a masszát, amíg tésztaszerű kinézete nem lesz. Ha kakaótörmeléket adsz hozzá, mixeld a keveréket újabb pár percig. Az összeállt tésztából formázz kis golyókat, majd a tetejére rakj egy nagyobb méretű csokidarabot, vagy szórd meg egy kevés kókuszreszelékkel.
Tápanyagtartalom adagonként (1 sütemény öntet nélkül): 64 kalória, 3.3g zsír, 8.8g szénhidrát, 0.9g rost, 1.7g fehérje
Mentolos sütemény
Hozzávalók 9-10 darabhoz:
¾ csésze fehérjepor
½ csésze + 2 evőkanál kakaó
1 teáskanál vanília kivonat
½ teáskanál stevia (folyékony)
1 teáskanál borsmenta kivonat
6-7 evőkanál folyékony kókuszolaj
Elkészítése: Tedd az összes hozzávalót egy tálba, és alaposan keverd őket össze. Ha összeállt, az evőkanálnyi adagokat helyezd egy tálcára, majd rakd be a hűtőbe, hogy megkeményedjenek a sütemények. Fogyasztás előtt tartsd a hűtőben, vagy tárold a fagyasztóban.
Tápanyagtartalom adagonként: 95 kalória, 6g zsír, 6g szénhidrát, 2g cukor, 4g rost, 8mg nátrium, 4g fehérje
Csokifondü
Hozzávalók 4 adaghoz:
⅓ csésze magozott datolya
¼ csésze gluténmentes juharszirup
½ csésze érett avokádó (villával összezúzva)
½ csésze ásványvíz
⅓ csésze kakaópor
2 teáskanál őrölt fahéj
1 teáskanál vanília kivonat
Csipetnyi tengeri só
Elkészítése: Keverd simára a datolyát és a juharszirupot egy konyhagép segítségével. Add hozzá a pépes avokádót, és mixeld össze. Ezután jöhet a víz, a kakaópor, a só, a fahéj és a vanília. Keverd össze a hozzávalókat alaposan, ha szükséges, adj hozzá még egy evőkanál vizet, hogy elérd a megfelelő sűrűséget. Tálald gyümölccsel (eperrel vagy banánnal), és díszítsd pirított dióval.
Tápanyagtartalom adagonként (csak az öntet): 130 kalória, 3.7g zsír, 27g szénhidrát, 18g cukor, 4.7g rost, 6mg nátrium, 2.1g fehérje