1. Aszalt szilvás muffin 100 g 1,5% zsírtartalmú tej40 g zabkorpa30 g aszalt szilva20 g tojásédesítőszer Így készítsd a muffint: A tojássárgáját kevés édesítővel kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, beleszórjuk a zabkorpát, és könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot. Összeaprítjuk az aszalt szilvákat is, és a masszához adjuk. Formákba öntve előmelegített sütőben készre sütjük. 2. Erdei gyümölcsturmix Hozzávalók:100 […]
1. Aszalt szilvás muffin
100 g 1,5% zsírtartalmú tej
40 g zabkorpa
30 g aszalt szilva
20 g tojás
édesítőszer
Így készítsd a muffint:
A tojássárgáját kevés édesítővel kikeverjük, hozzáadjuk a tejet, beleszórjuk a zabkorpát, és könnyedén hozzákeverjük a tojáshabot. Összeaprítjuk az aszalt szilvákat is, és a masszához adjuk. Formákba öntve előmelegített sütőben készre sütjük.
2. Erdei gyümölcsturmix
Hozzávalók:
100 g körte
60 g mirelit ribizli
30 g Vitamór light meggybefőtt
100 g 1,5% zsírtartalmú tej
50 g 10%-os zsírtartalmú kávétejszín
fahéj
szegfűszeg
édesítőszer
Így készítsd a gyumölcsturmixot:
A körtét kockákra vágjuk, a mirelit ribizlit és a meggybefőttet lecsöpögtetjük. A tejet elkeverjük a tejszínnel, fűszerezzük őrölt fahéjjal, őrölt szegfűszeggel, ízlés szerint édesítjük mesterséges édesítővel. Beleöntjük a turmixba, majd hozzáadjuk a gyümölcsöket és egy kevés meggylevet. Alaposan összeturmixoljuk. Hűtőben hagyjuk összeérni az ízeket, vagy azonnal is fogyaszthatjuk.
3. Light palacsinta
Hozzávalók:
1 dl 1,5% zsírtartalmú tej
3 kávéskanál zabpehely
3 kávéskanál zabkorpa
20 g tojás
édesítőszer
50 g zsírszegény túró
65 g kefir
olaj
Így készítsd a palacsintát:
Elkészítés: Először vegyünk egy tálat, és öntsük bele a tejet, tegyük bele a zabmixet. Üssük bele a tojást, öntsük hozzá az édesítőt, és jól keverjük el. Hagyjuk kicsit állni, ha úgy látjuk, hogy nagyon sűrű, akkor pótoljuk tejjel. Hevítsünk egy kis olajat a serpenyőben, és süssük meg a palacsintákat. Közben készítsük el a tölteléket. Egy tálban keverjük össze a túrót, a kefirt vagy joghurtot és az édesítőt, majd töltsük meg a palacsintákat.