1. Cherryben pácolt csirkemell Hozzávalók: cherry 120 g csirkemell ú30 g 1,5% zsírtartalmú tej 4 g olívaolaj só reszelt gyömbér őrölt fehér bors Elkészítés:Az előkészített egész csirkemelleket fehér borssal, sóval, kevés gyömbérrel bedörzsöljük és tejjel meglocsoljuk. Egy-két óra állás után lecsorgatjuk, és a cherryvel öntözve újra félretesszük. Kevés olívaolajjal kikent tepsiben - közepes hőfokon – halvány rózsaszínre […]
1. Cherryben pácolt csirkemell
Hozzávalók:
- cherry
- 120 g csirkemell
- ú30 g 1,5% zsírtartalmú tej
- 4 g olívaolaj
- só
- reszelt gyömbér
- őrölt fehér bors
Elkészítés:
Az előkészített egész csirkemelleket fehér borssal, sóval, kevés gyömbérrel bedörzsöljük és tejjel meglocsoljuk. Egy-két óra állás után lecsorgatjuk, és a cherryvel öntözve újra félretesszük. Kevés olívaolajjal kikent tepsiben – közepes hőfokon – halvány rózsaszínre sütjük, és szeletelve tálaljuk.
2. Buffalo csirkecsíkok
Hozzávalók:
- 120 g csirkemell
- 6 ml olaj
- só
- őrölt fehér bors
- csípős Piros Arany
- reszelt gyömbér
Elkészítés:
A sütés előtti napon páclét készítünk olajjal, sóval, gyömbérrel, Piros Arannyal és borssal. A csirkemellcsíkokat ebben megforgatjuk, és másnapig hagyjuk érlelődni. Ha jól beitta az ízeket, tepsibe soroljuk őket, és előmelegített sütőben szép pirosra sütjük.
3. Csirkemell füvesasszony módra
Hozzávalók:
- bors
- só
- 1 db kakukkfüves + bazsalikomos fűszerkocka
- 125 g paradicsom
- 125 g cukkini
- 120 g csirkemell
Elkészítés:
Csak 30-as Súlykontroll-index alatti összetevőket tartalmaz! Elkészítés: A csirkemellet kis kockákra szabdaljuk. A cukkinit meghámozzuk, kettévágjuk, a közepét kiszedjük, a húsát felcsíkozzuk. A paradicsomokat összekockázzuk. A húst megsózzuk, megborsozzuk, majd picinyke olajjal kikent teflonban sütögetjük. Mikor már kezd színt kapni, hozzátesszük a cukkinit és a paradicsomot. Jól elkeverjük, majd közepes lángon rotyogtatjuk, míg a cukkini megpuhul. Mikor majdnem kész, két fűszerkockát morzsolunk a zöldséges husiba, jól elkeverjük, és levesszük a tűzről.