Főoldal > DIÉTA > 7 napos karcsúsító menü a bikiniszezonra – a 3D-elv jegyében

7 napos karcsúsító menü a bikiniszezonra – a 3D-elv jegyében

3D-elvdiétafogyókúra
0

Írta: and

Most a módosított 3D-elv alapján kidolgozott étrend 2. szakaszának korszerűbb, egészségesebb változatát ajánljuk neked. Az étrend energia- és zsírtartalma attól függ, hogy a menüdben mennyi olajat (olíva, napraforgó, keverék) vagy vajkrémet, margarint használsz! A javasolt mennyiség adagonként: 1-1 kávéskanálnyi zsiradék! 1. nap Ébredéskor: 1 pohár mentás zöld tea Reggeli: 2 szelet vollkorn kenyér, 5 dkg […]

Most a módosított 3D-elv alapján kidolgozott étrend 2. szakaszának korszerűbb, egészségesebb változatát ajánljuk neked. Az étrend energia- és zsírtartalma attól függ, hogy a menüdben mennyi olajat (olíva, napraforgó, keverék) vagy vajkrémet, margarint használsz! A javasolt mennyiség adagonként: 1-1 kávéskanálnyi zsiradék!

1. nap

Ébredéskor: 1 pohár mentás zöld tea

Reggeli: 2 szelet vollkorn kenyér, 5 dkg füstölt lazac, 15 dkg koktél paradicsom,1 nagy pohár víz

Tízórai: 2 dl frissen préselt sárgarépalé, 1 nagy pohár víz

Ebéd: 5 dkg főtt durumtészta, paprikás-paradicsomos csirkével, 1 pohár mentás zöld tea

Így készítsd a paradicsomos csirkét:
10 dkg kockázott csirkemellfilét ízlés szerint fűszerezve, teflon edényben 10 percig kevergetve piríts meg. Adj hozzá 20 dkg kockázott paradicsomot, 15 dkg kockázott paprikát. Párold 5 percig, majd keverd össze a tésztával.
 
Uzsonna:
2 dl 1,5 %-s tej, 10 dkg friss eper, 1 kiskanál méz, turmixnak, 1 nagy pohár víz

Vacsora: avokádós vörös lencse saláta, parmezán sajttal, 1pohár mentás zöld tea

Így készítsd az avokádó salátát:
Keverj össze 10 dkg apróra vágott avokádót, 5 dkg főtt vöröslencsét, fél lime levével és ízesítsd sóval, reszel parmezán sajttal – ízlés szerint.  

2. nap

Ébredéskor: 1 pohár earl grey zöld tea 

Reggeli: 2 szelet graham pirítós, 5 dkg zsírszegény túróból és 2 dkg light sajtkrémmel készült krémmel megkenve, 1 nagy pohár víz

Tízórai: 2 dl frissen préselt narancslé, 1 nagy pohár víz

Ebéd: kapros rizses cukkini fetával, 1 pohár earl grey zöld tea

Így készítsd a kapros rizses cukkinit fetával:
30 dkg kockázott cukkinit pici olajon piríts 5 percig, szórd meg frissen vágott kaporral, ízesítsd sóval. Keverj hozzá 5 dkg főtt rizst és1 evőkanál kockázott light feta sajtot.  

Uzsonna: cseresznye turmix (2 dl 1,5 %-os joghurtból, 10 dkg magozott cseresznyéből, 1 kiskanál mézzel kikeverve), 1 nagy pohár víz

Vacsora: brokkoli főzelék (úgy készül, mint a zöldborsófőzelék), tükörtojás,1 pohár earl grey zöld tea

3. nap

Ébredéskor: 1 pohár royal zöld tea

Reggeli: 2 szelet tökmagos kenyér, 2 dkg kaviár, 15 dkg kaliforniai paprika,1 nagy pohár víz

Tízórai: 2 dl frissen préselt ananászlé, 1 nagy pohár víz

Ebéd: tárkonyos, kínai keles pulykaragu leves árpagyönggyel (a leves klasszikus tárkonyos pulykaragu leves, 10 dkg friss-szeletelt kínai kellel és 2 dkg főtt árpagyönggyel), 1 pohár royal zöld tea

Uzsonna: őszibarack turmix (2 dl 1,5 %-s tejből, 10 dkg friss őszibarackból, 1 kiskanál mézzel kikeverve), 1 nagy pohár víz

Vacsora: vékony tésztás kicsi vegetáriánus pizza, dupla zöldségfeltéttel, fele sajttal kérve, 1 pohár royal zöld tea

4. nap

Ébredéskor: 1 pohár yasumi zöld tea 

Reggeli: spárgás rántotta (20 dkg párolt, apróra vágott spárgából,1 db tojással), 1 db korpás kifli, 1 nagy pohár víz

Tízórai: 2 dl frissen préselt paradicsomlé, 1 nagy pohár víz

Ebéd: parajfőzelék reszelt sajttal,1 pohár yasumi zöld tea

Uzsonna: 2 dl 1,5 %-s joghurt, 10 dkg friss kivi, 1 kiskanál méz, turmixnak, 1 nagy pohár víz

Vacsora: 6 db maki (2-2 db uborka, tojáslepény, japán tök), 6 db nigiri (2-2 db vajhal, vörös sügér, polip), 1 pohár yasumi zöld tea nap

5. nap

Ébredéskor: 1 pohár tündérharmat zöld tea 

Reggeli: 3 evőkanál cukormentes gyümölcsös müzli, 2 dl író, 1 nagy pohár víz.

Tízórai: 2 dl frissen préselt vegyes zöldséglé (cékla, káposzta, petrezselyemzöld, sárgarépa, zeller, paradicsom), 1 nagy pohár víz

Ebéd: padlizsános borjúragu, 1 pohár tündérharmat zöld tea

Így készítsd a borjúragut:
15 dkg kockára vágott borjúcombot kevés forró olajon süss meg,  majd ízlés szerint fűszerezve, lefedve, párold 20 percig. Add hozzá a padlizsánt és fűszerezd tovább ízlés szerint. Önts alá kevés vizet, fedd le, és párold össze 15-20 perc alatt.

Uzsonna: 2 dl 1,5 %-s tej, 10 dkg friss ananász, 1 kiskanál méz, turmixnak, 1 nagy pohár víz

Vacsora: 3 szelet fitt bundás kenyér (2 db tojásfehérjében megforgatott 3 ujjnyi szelet olívás Ludvig kenyér, olaj nélkül teflonedénybe kisütve), 1 csomag újhagyma, 1 pohár tündérharmat zöld tea

6. nap

Ébredéskor: 1 pohár fresh zöld tea 

Reggeli: 1 db magos zsemle, 5 dkg lecsepegtetett tonhal konzerv, 15 dkg friss uborka,1 nagy pohár víz

Tízórai: 2 dl frissen préselt eper lé, 1 nagy pohár víz.

Ebéd: Sonkás kelbimbótál, 1 pohár fresh zöld tea       

Így készítsd a sonkás kelbimbót:
Forró, száraz serpenyőben piríts át 15 dkg kockára vágott prágai sonkát. Enyhén sós, őrölt köményes vízben főzz meg 30 dkg kelbimbót, csepegtesd le, majd a pirított sonkával 2 percig párold össze.

Uzsonna: 2 dl író, 5 dkg banán, 1 kiskanál méz, turmixnak, 1 nagy pohár víz

Vacsora: Joghurtos római saláta, 1 pohár fresh zöld tea          

Így készítsd a római salátát:
1 dl zsírszegény joghurtot keverj össze kaporral és frissen őrölt borssal, 20 dkg falatokra tépett római salátával, 5 dkg főtt kukoricával, 4 db főtt füstölt fürjtojással.

7. nap

Ébredéskor: 1 pohár eukaliptusz-gyömbér zöld tea     

Reggeli: 2 szelet lenmagos kenyér, 2 teáskanál emelt gyümölcstartalmú-cukormentes dzsem,1 nagy pohár víz

Tízórai: 2 dl frissen préselt vegyes zöldséglé (uborka, zeller zöld, sárgarépa, rebarbara, spárga), 1 nagy pohár víz

Ebéd: Fokhagymás pisztráng gombával, 1 pohár eukaliptusz-gyömbér zöld tea

Így készítsd a fokhagymás pisztrángot:
1 db 30 dkg-os pisztrángot vagdoss be 1 cm-ként, kend meg  kevés fokhagymakrémmel, és forró teflon edényben, pici olajon mindkét oldalán 5-5 percig süsd meg, majd ha kész, szedd ki. A visszamaradt szafton 40 dkg friss, szeletelt vegyes gombát (barna sampion, fehér sampion, laska) 5 percig párolj meg.

Uzsonna: 2 dl 1,5 %-s tej, 10 dkg friss áfonya, 1 kiskanál méz, turmixnak, 1 nagy pohár víz

Vacsora: Zöldséges kagylóragu, 1 pohár eukaliptusz-gyömbér zöld tea
 
Így készítsd a kagylóragut:
25 dkg párolt spárgás zöldségkeveréket keverj össze 10 dkg lecsepegtetett kagylókonzervvel  


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X