Hozzávalók: 1 dl víz só őrölt kömény őrölt bors fűszerpaprika 1 mokkáskanál barnacukor 1 mokkáskanál olaj 2 evőkanál almaecet 5 dkg lilahagyma 15 dkg fejes káposzta 15 dkg nyers filézett csirkemell Italjavaslat: 3 dl víz Így készítsd a csirkemellet és a salátát:Grill csirkemell: A nyers filézett csirkemellet kiklopfoljuk, pici sóval, őrölt borssal és […]
Hozzávalók:
- 1 dl víz
- só
- őrölt kömény
- őrölt bors
- fűszerpaprika
- 1 mokkáskanál barnacukor
- 1 mokkáskanál olaj
- 2 evőkanál almaecet
- 5 dkg lilahagyma
- 15 dkg fejes káposzta
- 15 dkg nyers filézett csirkemell
Italjavaslat:
- 3 dl víz
Így készítsd a csirkemellet és a salátát:
Grill csirkemell: A nyers filézett csirkemellet kiklopfoljuk, pici sóval, őrölt borssal és fűszerpaprikával meghintjük, majd teflonedényben csöppnyi olajon mindkét oldalát 5-5 percig sütjük. (Ha készen kapható grill csirkemellel dolgozunk, akkor azt csak ? kevés víz hozzáadásával ? egy serpenyőben lefedve átmelegítjük.) Hagymás káposztasaláta: 1 kis fej lilahagymát és 15 dkg reszelt káposztát besózunk, majd 1 óra állás után a levét kicsavarjuk, egy tálban összekeverjük és félretesszük. Az öntethez 1 dl vízben 2 evőkanál almaecetet elkeverünk, fűszerezzük ízlés szerinti mennyiségű őrölt köménnyel és 1 mokkáskanál barnacukororral. Az öntetet rálocsoljuk a salátára és az egészet alaposan átkeverjük. Jó étvágyat!