Főoldal > AKTUÁLIS > 40 felett is csúcsformában: így marad izmos és fitt Brad Pitt

40 felett is csúcsformában: így marad izmos és fitt Brad Pitt

diétaedzésmódszerétrendmozgásszupersztár
0

Írta: and

Brad Pitt és Angelina Jolie életében lassan már egyáltalán nem léteznek titkok: a sajtó nemcsak azt deríti ki, miről beszélgetnek, hol és hogyan töltik együtt legintimebb perceiket, hanem azt is, hogy mit esznek, és milyen gyakorlatokat végeznek az edzőteremben. Ami az étkezést illeti, Brad – Angelinához hasonlóan – a megreformált Atkins diéta követője, ami már […]

Brad Pitt és Angelina Jolie életében lassan már egyáltalán nem léteznek titkok: a sajtó nemcsak azt deríti ki, miről beszélgetnek, hol és hogyan töltik együtt legintimebb perceiket, hanem azt is, hogy mit esznek, és milyen gyakorlatokat végeznek az edzőteremben.

Ami az étkezést illeti, Brad – Angelinához hasonlóan – a megreformált Atkins diéta követője, ami már kis mennyiségben nem zárja ki az egészséges szénhidrátokat, mint például a teljes kiőrlésű gabonaféléket vagy a barna rizst.

Brad viszont ennél az étrendnél alighanem szigorúbbnak érezte azokat a változtatásokat, melyeket a Trója című mozi forgatása előtt kellett véghezvinnie: csökkentette a sör- és chipsadagjait, leszokott a cigarettáról, és csak alkalmanként engedélyezett magának egy keveset kedvenc édességéből, az egyik gyorsétterem-láncban kapható McFlurry-ből.

A Trójára egyébként nemcsak étrendjében, hanem ebrad2.jpg ()dzésmódszereiben is változást hozott. A filmsztár Gregory Joujon-Roche személyi edzővel dolgozott egy teljes éven át, amiből az első három hónap elképesztően kemény volt.

A színész ebben az időszakban napi 2-3 órát töltött az edzőteremben, és további két órán át gyakorolta a kardozást. „Ez az első három hónap tényleg rémisztő volt – egyáltalán nem éreztem jól magam az edzéseken” – mondta később Brad.

A híresség napjainkban sem elégszik meg azzal a mozgással, ami hat gyermeke mellett kijut neki. Brad manapság is sok időt tölt az edzőteremben, de minden edzésnapon más-más területet erősít: hétfőn a mellkas, kedden a hát, szerdán a vállak, csütörtökön a bicepsz- és tricepsz gyakorlatok, pénteken pedig kardioedzés vannak soron.

Hétfőnként például háromszor 20-30 fekvőtámasszal és fekvenyomással erősíti a mellizmait, keddenként pedig többek közt háromszor 20-30 húzódzkodás és súlyzós gyakorlatok vannak soron a hátizmai erősítéséért. Brad vállai, bicepsze és tricepsze a különböző kétkezes súlyzós gyakorlatoknak köszönhetően ilyen erősek. Péntekenként pedig, mintegy levezetésként 45 percet tölt a taposógépen.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X