Főoldal > AKTUÁLIS > 6 csajos film, amit nem hagyhatsz ki 2011-ben!

6 csajos film, amit nem hagyhatsz ki 2011-ben!

csajosfilmfilmajánlómozitartalom
0

Írta:

1. Fekete hattyú Miről szól a film? A visszahúzódó, anyja árnyékában élő ballerina Nina (Natalie Portman) elnyeri a Hattyúk tava előadás címszerepét. A művészeti vezető Leroy (Vincent Cassel) tökéletesnek tituálja a lányt a szerepre, azonban kétségei vannak a lány képességeit illetően a fekete hattyú megformálásban. Mindkét szerep más egyéniséget igényel, azonban mindkét szerepet ugyanazon táncosnak […]

1. Fekete hattyú

Miről szól a film?

A visszahúzódó, anyja árnyékában élő ballerina Nina (Natalie Portman) elnyeri a Hattyúk tava előadás címszerepét. A művészeti vezető Leroy (Vincent Cassel) tökéletesnek tituálja a lányt a szerepre, azonban kétségei vannak a lány képességeit illetően a fekete hattyú megformálásban.

Mindkét szerep más egyéniséget igényel, azonban mindkét szerepet ugyanazon táncosnak kell előadnia. Míg a fehér hattyú az ártatlanságot és a kecsességet, a fekete az érzékiséget és csalfaságot hívatott megtestesíteni. Leroy úgy véli egy másik ballett-táncos lány, a könnyed és laza Lily (Mila Kunis) jobban képes megformálni a hattyú fekete énjét. A két ballerina irigységgel meghintett barátsága, Nina ragaszkodása a szerephez, a testsanyargató, éjszakába nyúló gyakorlások és a tökéletességre való megrögzött törekvés egyre inkább nyitja meg a bellerina sötét énjét, mely úgy tűnik, felőrli a lányt.

Bemutató: 2011. február 17.
Rendező: Darren Aronofsky
Szereplők: Natalie Portman, Vincent Cassel, Mila Kunis, Winona Ryder

csakszexre.jpg ()2. Csak szexre kellesz

Miről szól a film?

Amikor a 14 éves Emma Kurtzman a cserkésztáborban visszautasította Adam Franklin kamaszosan ügyetlen közeledését, még egyiküknek sem volt fogalma arról, mi fán terem a valódi szex. Évekkel később azonban már pont az ellenkezője igaz, amikor Emma (Natalie Portman) és Adam (Ashton Kutcher) sokadszor is összefutnak, és végül az ágyban kötnek ki. A szex bizony egetverő.

Mivel Emma kiütést kap a hagyományos párkapcsolattól, és Adam is elhatárolódik az emberek közötti viszony e kitüntetett formájától – amiben bizonyos mértékben része van annak, hogy kiöregedett tévésztár apukája (Kevin Kline) a legutóbbi exbarátnőjével jár –, a fiatalok úgy döntenek, nem merülnek el a kiszámíthatatlan érzelmek mocsarában, hanem olyan jó haverok lesznek, akik időnként nagyokat kufircolnak. Semmi hiszti, az ágyban a határ a csillagos ég, orgazmushegyek. Nincsenek kötelmek, hazugságok, sem érzelmes összebújás, közös reggeli, hanyagolják a szmájlikat, a testrészek sem kapnak becenevet – egyszóval: Csak szexre kellesz!

Az ötlet kezdetben kiválónak tűnik, ám Adam az érzelmeit is magával hozza az ágyba (meg a kórházi szekrénybe, a kocsi hátsó ülésére és bárhova, ahol vízszintes helyzetbe lehet kerülni). Végül mindketten az érzelmek zűrzavarába kerülnek, és megpróbálnak választ találni a kérdésre: két jóbarát szexelhet-e anélkül, hogy beleszeretnének egymásba?

Bemutató: 2011. február 10.
Rendező: Ivan Reitman
Szereplők: Ashton Kutcher, Natalie Portman, Greta Gerwig, Kevin Kline

3. Honnan tudod?

Miről szól a film?
              
A szerelem bonyolult. Van úgy, hogy egy nő beleszeret egy férfiba, azután esetleg egy másikba, azután újra az egyikbe. De honnan tudja, ha rátalált az igazira? Lisa (Reese Witherspoon) élete tele van bonyodalmakkal és egy kis szünetre, kikapcsolódásra lenne szüksége. Ekkor jön a képbe Matty (Owen Wilson), a nagydumájú sztársportoló, akivel kapcsolata épp kezd komolyabbra fordulni, mikor bemutatják George-nak (Paul Rudd).

George nem túl szerencsés passzban van: a barátnője épp elhagyta, anyagilag a csőd szélén áll, és még egy szövetségi nyomozás célpontjává is válik, amit apja (Jack Nicholson) cége ellen indítottak. A bajok ellenére neki mégis folyton Lisa jár a fejében, csak rá tud gondolni, és arra, amire már az első randijukon rájöttek: annak ellenére, hogy úgy tűnik minden kezd körülöttük széthullani mégis tudják, valami igazán jó történhet velük.

Bemutató: 2011. február 24.
Rendező: James L. Brooks
Szereplők: Reese Witherspoon, Owen Wilson, Paul Rudd, Jack Nicholson

ebredjvelunk.jpg ()4. Ébredj velünk

Miről szól a film?

Amikor a keményen dolgozó TV producert, Becky Fullert kirúgják a helyi híradóból, a karrierje kezd olyan siralmasan festeni, mint szánalmas szerelmi élete. Állást kap a ˝Pirkadat˝-nál, a legutolsó helyen álló reggeli híradónál, és úgy dönt, feltámasztja a haldokló műsort azzal, hogy beszervezi a legendás műsorvezetőt, Mike Pomeroyt.

Sajnos azonban Pomeroy nem hajlandó olyan szokásos reggeli műsorszámokkal foglalkozni, mint a celeb pletykák, időjárás, divat és főzőcske. És főleg nem hajlandó együtt dolgozni műsorvezető társával, Colleen Peckkkel, az egykori szépségkirálynővel és régi reggeli műsoros szakmabelivel, aki viszont imádja az ilyesféle ˝híreket˝.

Miközben Mike és Colleen összecsapnak – először a kulisszák mögött, később már élő adásban is -, Becky Adam Bennett társproducer iránt érzett bimbózó szerelme is kezd szárba szökkenni, és Becky hamarosan azon kapja magát, hogy kétségbeesetten küzd, hogy megmentse kapcsolatát, jó hírét, állását, és magát a műsort.

Bemutató: 2011. március 24.
Rendező: Roger Michell
Szereplők: Rachel McAdams, Harrison Ford, Diane Keaton, Patrick Wilson, Jeff Goldblum

5. Vizet az elefántoknak

Miről szól a film?

A mozi a két főszereplő szerelmi történetét mutatja be egy depresszív hangulatú cirkuszban, s az előzetes is ezt követi: a film egy visszaemlékezés, Pattinson karaktere (Jacob Janowski) kilencven év körüli énje emlékszik vissza fiatalkorára. Hirtelen ott találja magát egy cirkuszban, ahol tragédiák történnek. Hogy pontosan mi történik, azt nem lehet tudni, de érezni lehet, hogy a történet nem happy end-del fog végződni.

Witherspoon egy Marlena Rosenbluth nevű nőt játszik, egy elegáns előadóművészt, aki lovakkal csinál varázslatos bravúrokat. Pattinsont persze azonnal kíváncsivá teszi a gyönyörű nő, aki ennél jobb életet érdemelne. A probléma csak az, hogy a nő férje a Christoph Waltz által játszott August Rosenbluth, egy nem túl kedves állatidomár…

Bemutató: 2011. április
Rendező: Francis Lawrence
Szereplők: Robert Pattinson, Reese Witherspoon, Christoph Waltz

elhajtasiengedely.jpg ()6. Elhajlási engedély

Miről szól a film?

A legjobb házasság is folyamatosan rászorul az elsősegélyre. Az évek óta házasságban élő két jó barát (Owen Wilson és Jason Sudeikis) felesége, amikor azt veszi észre, hogy férjeik állandóan a nőket bámulják, nőkről beszélgetnek és valószínűleg nőkkel álmodnak, megpróbálják ravaszul megoldani a helyzetet: adnak egy hét kimenőt. Rick és Fred egy hét elhajlási engedélyt kap. Azalatt azt csinálnak, amit akarnak, nincs kérdés, nincs harag… de egy hét múlva vissza kell térniük hűséges párjaikhoz (Jenna Fischer és Christina Applegate). Valóravált álom? Első hallásra annak tűnik. De a két pasas fokozatosan rájön, hogy az általuk elképzelt facér élet egyáltalán nincs összhangban a valósággal.

Bemutató: 2011. március 3.
Rendező: Bobby Farrelly, Peter Farrelly
Szereplők: Owen Wilson, Jason Sudeikis, Jenna Fischer, Christina Applegate, Alyssa Milano, Vanessa Angel, Kristin Carey


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X