Főoldal > AKTUÁLIS > Exkluzív interjú – Így őrzi fittségét és egészségét Fenyő Iván!

Exkluzív interjú – Így őrzi fittségét és egészségét Fenyő Iván!

étkezésétrendmozgásteázás
0

Írta: and

Jó megnyugodni abban a kis teázóban, ahol találkozunk: légzésem lelassul, gondolataim nem csaponganak, Fenyő Iván pedig csak néz és mosolyog. „Ezért kértem, hogy ebben a teázóban beszélgessünk. Tudod, számomra nem csak a teázás rítusa fontos, hanem az is, hogy ez egy jó energiájú hely, ahol jó emberek vannak, és kellemesen el lehet beszélgetni” – mondja. […]

Jó megnyugodni abban a kis teázóban, ahol találkozunk: légzésem lelassul, gondolataim nem csaponganak, Fenyő Iván pedig csak néz és mosolyog. „Ezért kértem, hogy ebben a teázóban beszélgessünk. Tudod, számomra nem csak a teázás rítusa fontos, hanem az is, hogy ez egy jó energiájú hely, ahol jó emberek vannak, és kellemesen el lehet beszélgetni” – mondja.

Majd arról mesél, hogy az is nagyon érdekli, milyen fajta teák vannak, hogyan készülnek, hogyan kell leönteni ezeket. „Három éve teázom rendszeresen. Régebben nem volt igazán fontos számomra sem a tea, sem a teázás. Egyébként mostanában is csak ritkán fogyasztom ezt az italt, így ezek mondhatni különleges alkalmak” – teszi hozzá.

Iván a teázás hagyománya mellett számos keleti ételt is kedvel, többek között a kínai, a thai vagy az indiai fogásokat. Viszont olyan ételeket, illetve ételcsoportot is tud mondani, amit nem fogyaszt: „nem érzem magam számára jónak a tejet és a tejtermékeket, így nem eszem például sajtot, tejfölt, kefirt, vagy joghurtot sem. Talán a tejszín az, amit néha, bizonyos ételekben elfogyasztok, ha épp úgy hozza az élet, de magamtól sosem eszem” – teszi hozzá.

fenyocikkozi.jpg ()Iván a húsfélék iránt sem lelkesedik. „Húst hetente talán egyszer eszem. Régebben vegetáriánus voltam, de ezen később változtattam, mert úgy éreztem, minimális húsfogyasztásra szükségem van. A tofut szeretem, mert nagyon jól el lehet készíteni. Amivel fűszerezzük, olyan ízű lesz” – mondja.

A színész gyakran megkívánja az édes ízt, de igyekszik a szervezete számára szükséges cukrot gyümölcsökből pótolni. Így nem fogyaszt cukros üdítőt, tejcsokoládét vagy cukrokat, néha egy kevéske étcsokoládét azonban engedélyez magának.

„Az édességeket az egészségem megőrzése miatt is igyekszem mellőzni, illetve például azért, mert magasabb lesz így a rezgésszámunk, spirituálisan is fogékonyabbak vagyunk. Szóval, ha nem eszünk úgy cukrot, mint állati fehérjét, tartósítószereket, alkoholt, finomított fehér lisztet, mesterséges adalékokat, stb., akkor tisztábban látunk át helyzeteket, egészségesebbek, sokkal nyugodtabbak és kiegyensúlyozottabbak is vagyunk” – véli Iván.

Ami az étkezések rendszerességét illeti, minden nap reggelizik, ebédel, a vacsoráját pedig este 6 előtt fogyasztja. Azt követően már semmit sem eszik – akkor sem, ha mondjuk késő estig tartó programja vagy előadása lenne, és farkaséhesnek érezné magát. „Innék néhány pohár vizet, illetve megpróbálnám elterelni a gondolataimat az éhségérzetemről” – véli a színész.

Iván igyekszik betartani a napi 2-3 liter ásványvízfogyasztást, kávét viszont soha nem is ivott, mert nem ízlik neki. Alkoholt sem fogyaszt – mint mondja, legfeljebb nagy ritkán egy-egy fél pohárnyi jó bort a vacsora mellé. „Tudatosan figyelem magam, hogy mennyi ideje nem ittam alkoholt, és ha úgy jön ki a lépés, hogy több hónap elteltével igazán megkívánok egy deci bort, akkor annyit elfogyasztok” – mondja.

A színészből áradó nyugalom és derű elmondása szerint szintén tudatos gondolkodás eredménye. „Ha kint borús az idő, nem engedem, hogy a kedvem is borús legyen. Egyszerűen azt mondom, hogy ma felhős az ég. A felhők szépek tudnak lenni, és a szürke is egy szín. Nyilván jobban szeretem, ha süt a nap, mert jobban megdobogtatja a szívem, de tudatosan nem engedem, hogy a rosszkedv eluralkodjon rajtam” – vallja Iván.

A színész nemcsak az étkezésre figyel oda, hanem a mozgásra is. Télen sem hanyagolta el a futást: hetente négyszer, 7-11 kilométert fut. November közepéig úszni is járt, de ehhez télen a fedett, klóros uszodában nem volt kedve.

„Hamarosan folytatni szeretném az úszást, de egyelőre a futás is fitten tart. Emellett otthon fekvőtámaszozom és a saját súlyommal végzek gyakorlatokat, valamint minden nap jógázom: olyan gyakorlatokat is végzek, amelyek karra, vállra és hasra is erősítenek. Ezen kívül a jógát azért is szeretem, mert nemcsak a testet, hanem a szellemet is frissebbé, rugalmasabbá teszi” – mondja Fenyő Iván.


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X