Főoldal > AKTUÁLIS > Így marad topformában Janicsák Veca!

Így marad topformában Janicsák Veca!

fogyókúrafolyadékbevitelfutáslovaglástestmozgás
0

Írta: and

Te is úgy láttad, hogy Janicsák Veca fogyott az X-Faktor adásai alatt? A Wellness Cafe csapata mérget mert volna venni arra, hogy a 21 éves énekesnő diétázott, és gyakran izzadt a konditeremben, Veca viszont arról mesélt munkatársunknak, hogy erről szó sincs. „Ez a fogyás-kérdés gyakran felmerül velem kapcsolatban. Őszinte leszek: nem tudom, hogy csökkent-e a […]

Te is úgy láttad, hogy Janicsák Veca fogyott az X-Faktor adásai alatt? A Wellness Cafe csapata mérget mert volna venni arra, hogy a 21 éves énekesnő diétázott, és gyakran izzadt a konditeremben, Veca viszont arról mesélt munkatársunknak, hogy erről szó sincs.

„Ez a fogyás-kérdés gyakran felmerül velem kapcsolatban. Őszinte leszek: nem tudom, hogy csökkent-e a súlyom a verseny alatt, és ha esetleg igen, mennyivel. Elképzelhető, hogy a stressz miatt lement néhány kiló. Az élő műsor előtti időszakban kicsit figyeltem magamra, hogy jobban nézzek ki, de alapvetően nem vagyok a fogyókúrák híve” – mondja Veca.

A 21 éves énekesnő szerint szervezetünk sanyargatása helyett sokkal inkább a rendszeres testmozgás vezet eredményre. „Úgy érzem, az a legfontosabb, hogy ki-ki rátaláljon a számára legmegfelelőbb mozgásformára, hiszen mindannyiunk teste más és más. Például van, akinek bejön a futás, másokat viszont tönkretesz” – véli Veca, aki korábban röplabdázott, ma viszont inkább fut, biciklizik vagy lovagol.

„A saját tapasztalatom szerint a lovaglás janicsak.jpg ()remek választás a lányok számára, mert fantasztikus külső- és belső combizmokat, valamint szép feneket formál. Ez a sport egyébként kemény fizikai munkával is párosul, hiszen a lovat fel kell nyergelni, le kell csutakolni. Emellett ezek a gyönyörű és érzékeny állatok lelkileg is sokat adnak az embernek” – mondja.

Veca a lovak mellett kutyájával is szívesen rója a kilométereket: amikor csak ideje engedi, hosszú sétákra indulnak. „Ez minden kutya számára nagy élmény, hisz imádnak a gazdival lenni, de nekünk, embereknek is jó, hiszen nemcsak együtt vagyunk kedvencünkkel, hanem a kalóriákat is szorgosan égetjük!” – érvel az énekesnő.

Veca tehát igyekszik többet mozogni, és bár figyel az étkezésre, a drasztikus fogyókúrákat nem pártolja. „12-13 éves koromban kipróbáltam néhány kemény fogyókúrát, de ez nem tesz jót a testnek. Hamar rájöttem, hogy a leadott kilók gyorsan, kamatostul jönnek vissza. Emellett, mivel a szervezet ilyenkor főleg vizet veszít, a fogyás csupán látszat” – mondja.

Az énekesnő diétázás helyett inkább a napi 2-3 liter folyadék elfogyasztásához tartja magát, illetve este 6 után már nem eszik. „Nem állítom, hogy ezt minden nap be tudom tartani, mert a későre nyúló fellépések mellett elég nehéz. Van, hogy befalnék valami kiadós, nehéz ételt, de többnyire ellenállok a csábításnak: ez szerintem főként akaraterő kérdése.”

Vecának egyébként szerencséje is van az ételekkel, mivel, bár szereti a hasát, kedvencei a zöldségek, gyümölcsök, saláták. Ezeken, mint mondja, évekig tudna élni. „A rendszeresség viszont nem az erősségem. Kislánykoromban képtelen voltam reggelizni, aztán amikor kipróbáltam egy olyan diétát, ahol reggel kötelező volt enni, hozzászoktam. És ma már, ha kimarad a reggeli, rosszul érzem magam: nincs energiám, rossz kedvem lesz” – vallja.

De vajon mit tesz Veca a rosszkedv elkerülése végett? „Mindig feldob, ha egy délután otthon tehetek-vehetek. Hangulatvilágítással, gyertyákkal, kellemes zenével veszem körül magam, amitől úgy érzem, azonnal jó lesz a kedvem. Ezt egy forró, illatos fürdő tovább fokozhatja, ami után úgy szállok ki a kádból, mintha újjászülettem volna!”

Fotó: RTL Klub/Sajtóklub/Bársony Bence


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X