Főoldal > AKTUÁLIS > Fogyj Gwyneth Paltrow személyi edzőjének tippjeivel!

Fogyj Gwyneth Paltrow személyi edzőjének tippjeivel!

edzésétkezésétrendkényeztetésmozgás
0

Írta: and

Az edzőteremben… Gwyneth egyszerűen fantasztikusan néz ki, nehéz elhinni, hogy öt kilót szedett magára azért, hogy új filmjében, a ’Country Strong’-ban hitelesen formálhassa meg a nehéz sorsú country énekesnőt, Kelly Cantert. Személyi edzője szerint viszont hitetlenül gyorsan, mindössze két hét alatt visszanyerte régi formáját. Mégis hogyan? Gwyneth káprázatos alakja a heti hatszori kétszer 45 perces […]

Az edzőteremben…

Gwyneth egyszerűen fantasztikusan néz ki, nehéz elhinni, hogy öt kilót szedett magára azért, hogy új filmjében, a ’Country Strong’-ban hitelesen formálhassa meg a nehéz sorsú country énekesnőt, Kelly Cantert. Személyi edzője szerint viszont hitetlenül gyorsan, mindössze két hét alatt visszanyerte régi formáját. Mégis hogyan?

Gwyneth káprázatos alakja a heti hatszori kétszer 45 perces edzésnek köszönhető. Az edzés első része 13 Pilates stílusú gyakorlatot tartalmaz, amelyet Anderson talált ki, ezeket pedig negyvenszer ismétli meg. De nem tartja ki hosszú percekig a mozdulatokat, hanem folyamatosan mozog. Tehát például egy edzőtermi padon ülve gyorsan, egymás után a lábát lendíti, vagy egy matracon térdelve a másik térdhajlatában egy kisebb kézi súlyzót szorítva szaporán emelgeti a combját, mindezeket negyvenszer. Az edzés ezen formája sokkal pörgősebb, mint például a jóga, és egyáltalán nem válik unalmassá.

gvy2.jpg ()Ezt követően Gwyneth negyvenöt percen keresztül táncol, pontosabban a dance aerobicnak hódol, amelyben az edző a hip-hop és a jazz ballett elemeit ötvözte, és ezzel minden izomcsoportot alaposan megdolgoznak. Tracy Anderson azt is elárulta, hogy noha Gwyneth most már nagyszerű táncos, de amikor elkezdte csapnivaló volt a teljesítménye.

Anderson módszere elsősorban arra fókuszál, hogy a kisebb izmok is kirajzolódjanak, de ezzel kontrollálni lehet azt is, hogy mennyire válunk izmossá. A Pilates-szerű gyakorlatok és a dance aerobic kombinálásával tested tónusossá, erőssé és hajlékonnyá válik, és minél többet edzel, annál gyorsabban érheted el az áhított alakot, erre pedig Gwyneth az élő bizonyíték.

A hűtőszekrényében…

Gwyneth nem állított fel magának szigorú étrendet, tulajdonképpen mindent megeszik, amit megkíván. Egyetlen szabálya van, hogy nem fogyaszt olyasmit, aminek négy lába van. A diétájában megtaláljuk a halat, a csirkét, a kacsát, a zöldségeket, és különösen szereti a „zöld dzsúszt” (leveles kel, spenót és citrom keveréke, egyes receptek almát és brokkolit is ajánlanak hozzá). Gwyneth egyáltalán nem idegenkedik a főzéstől, sőt, edzője szerint kiváló szakácsnő. Egyik kedvenc étele a sült paradicsomos leves, ínycsiklandozó, grillezett sajtos szendviccsel.

És amikor kényezteti magát…

Az egyetlen káros étkezési szokása a sajtok és a kenyér majszolása, ezeket egyenesen imádja, ezek mellett a ’Country Strong’-ban nyújtott alakítás kedvéért rendszeresen ropogós csirkeszárnyakat lakmározott vacsorára. De most, hogy visszanyerte a korábbi fizikumát, Gwyneth a „bűnös” finomságok falatozását is kordában tartja. Ha éhes, nem a gyors megoldásokat keresi, és tudatosan akar akkor is táplálkozni, amikor idő szűkében van, így olyan ételeket vesz magához, amelyek hosszú távon is jót tesznek a testének és az egészségének is.

Fotó: Profimedia.hu


További cikkeink a témában

Kövess Facebook-on!
X